Ultima Oră

Traian Băsescu revine la Cotroceni. Vezi AICI părerile parlamentarilor vâlceni

Pedeliştii salută decizia Curţii Constituţionale, în timp ce USL consideră că se comite o nedreptate împotriva milioanelor de români ce au votat în iulie

Curtea Constituţională a decis, marţi, cu 6 voturi la 3, invalidarea referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, ce s-a desfăşurat pe 29 iulie. Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

Democrat liberalii vâlceni salută decizia luată de Curtea Constituţională şi spun că nu e nici o surpriză ceea ce s-a întâmplat. Deputatul PDL Vâlcea, Samoil Vâlcu a declarat azi că partea cea mai grea pentru România în acest moment va fi să îşi refacă imaginea distrusă în aceste două luni de lupte politice.

Coca: „USL va respecta decizia Curţii Constituţionale”

„Este o decizie normală, firească. După atâta haos politic, nu politicienii au pierdut, ci oamenii. Ţara a avut de suferit, firmele, oamenii de afaceri, economia. Credibilitatea României va fi greu de refăcut după toate atacurile lui Ponta şi Antonescu la adresa justiţiei”, a declarat Samoil Vîlcu, deputat PDL Vâlcea.

Pe de altă parte, conducerea USL a sperat până în ultimul moment că cei de la Curtea Constituţională vor respecta decizia milioanelor de români ce au ieşit la vot şi au ales că Traian Băsescu să plece de la Cotroceni. Laurenţiu Coca, senator PSD Vâlcea spune că nimic din ce s-a făcut în aceste doi luni nu a fost în afara Constituţiei şi că totul a fost perfect democratic.

”Este o decizie pe care nu vrem să o comentăm. Ea va fi respectată, aşa cum am mai declarat. Eu am sperat până în ultima secundă ca decizia va fi una corectă, însă se pare că rezultatul a fost altul. Tot ceea ce USL a făcut a fost perfect democratic, nu a încălcat Constituţia României. Mi se pare însă nedrept ca votul a aproape opt milioane de oameni să nu fie luat în considerare”, precizează senatorul PSD Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...