Administraţie

Cinci viceprimari din Olt şi un consilier judeţean din Gorj, găsiţi incompatibili de inspectorii ANI

Unul dintre aleşi este acuzat şi de comiterea infracţiunii de fals în declaraţii, nespecificând deţinerea calităţii de persoană fizică autorizată

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a cinci viceprimari din judeţul Olt şi un consilier judeţean din judeţul Gorj, urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi de către aceştia, unul dintre ei fiind acuzat şi de comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Este vorba de Robert Munteanu, viceprimarul din Piatra-Olt, Dumitru Tudosie, viceprimarul comunei Bărăşti, Florin Miu, viceprimarul din Coloneşti, Constantina Păuna, viceprimarul oraşului Potcoava, Petrică Adam, viceprimarul comunei Băbiciu, precum şi Cornoiu Sabin, consilier judeţean CJ Gorj.
Inspectorii ANI susţin că Robert Munteanu este incompatibil încă din data de 29 iunie 2012, de când este viceprimar al oraşului Piatra-Olt. Asta pentru că, în acelaşi timp, este şi titular al întreprinderii individuale Munteanu Robert Agro, dar şi administrator al SC Agria Impex SRL.
Dumitru Tudosie, viceprimar al comunei Bărăşti, judeţul Olt, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 august 2010, întrucât acesta deţine simultan funcţia de viceprimar al comunei Bărăşti, jud. Olt, şi calitatea de reprezentant al Unităţii Administrativ Teritoriale Bărăşti în Adunarea Generală a Asociaţilor S.C. „PRESTĂRI BĂRĂŞTI” S.R.L., societate comercială de interes local, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003. În ceea ce îl priveşte pe viceprimarul comunei Coloneşti, jud. Olt, Florin Miu, acesta are şi calitatea de persoană fizică autorizată (PFA). De asemenea, inspectorii de integritate susţin că Miu a omis să consemneze în declaraţiile de interese această calitate, motiv pentru care au sesizat procurorii din Slatina.


„În declaraţiile de interese depuse în perioada 2010-2014, acesta nu a menţionat deţinerea calităţii de persoană fizică autorizată în cadrul Miu Florin Persoană Fizică Autorizată, motiv pentru care Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii“, au precizat inspectorii ANI.
Şi la Potcoava au fost găsite probleme. Inspectorii ANI au descoperit probleme şi în comuna Potcoava, unde viceprimarul Constantina-Dana Păuna este în incompatibilitate pentru că este şi asistent medical generalist la SC Petromed Solutions SRL. Viceprimarul ar fi încheiat un contract de prestări servicii cu SC Avon Cosmetics România, dar şi între PFA Păun Dana Constantina şi SC Avon Cosmetics, încălcând astfel legea.
Un alt viceprimar găsit în incompatibilitate de ANI este Petrică-Andrei Adam din Băbiciu, jud. Olt. Inspectorii ANI spun că acesta a fost incompatibil în perioada 26 iunie 2012 – 27 octombrie 2014, pentru că a fost şi reprezentant în cadrul întreprinderii familiale Adam Petrică-Andrei.
Inspectorii de integritate au descoperit, în urma verificărilor, starea de incompatibilitate în care se află un consilier judeţean din Gorj, acesta deţinând şi funcţia de director al Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.
“Cornoiu Sabin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 aprilie 2014, întrucât exercită simultan funcţia de consilier judeţean în cadrul C.J. Gorj şi funcţia de director în cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Gorj (director al Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj – instituţie publică, cu personalitate juridică, înfiinţată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 88 alin (1) lit. c) şi ale art. 91 alin. (3) teza 1 din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al Agenţia Naţională de Integritate.
Potrivit legii, încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară. Persoana faţă de care s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data pierderii funcţiei deţinute.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...