Eveniment

Inventivitate de traficant: ascundea ţigări în rezervorul maşinii

Un tânăr din Severin îşi confecţionase în autoturism un loc special în care să ascundă de oamenii legii ţigări netimbrate de contrabandă

Un tânăr de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, şi-a pus mintea la contribuţie şi a inventat ceea ce credea că este ascunzătoarea ideală pentru ţigările netimbrate de contrabandă: un loc special în rezervorul maşinii sale, un Audi. Din păcate pentru el, poliţiştii de frontieră nu numai că l-au depistat şi i-au confiscat marfa, ci i-au întocmit şi un dosar penal.

Ţigările aparţineau unor tineri din localităţile Drobeta Turnu Severin şi Cujmir, care nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din localităţile de domiciliu ale acestora.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au confiscat zilele trecute de la două persoane 1.050 de pachete cu ţigări de provenienţă Serbia în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale. Ţigările aparţineau unor tineri din localităţile Drobeta Turnu Severin şi Cujmir, care nu aveau documente de provenienţă a mărfii şi erau destinate comercializării pe piaţa ilegală din localităţile de domiciliu ale acestora. Unul dintre tineri ascunsese ţigările de contrabandă în rezervorul maşinii, într-un loc special amenajat. „În cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au oprit la un filtru organizat la intrarea în localitatea Gura Văii pe conducătorul unui autoturism Audi, despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilegal de ţigări”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
La controlul autoturismului aparţinând lui C. Laurenţiu, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, oamenii legii au descoperit în rezervorul autoturismului, într-un loc special amenajat, cantitatea de 600 pachete de ţigări marca Fast, Winston şi Pall Mall (cu timbru Republica Serbia), pentru care acesta nu avea acte de provenienţă. C. Laurenţiu a declarat că a cumpărat ţigările din localitatea Gura Văii cu suma de 700 euro, cu scopul de a le comercializa în municipiul Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii de frontieră i-au întocmit severineanului lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător. O oră mai târziu, poliţiştii de frontieră severineni l-au oprit la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin pe conducătorul unui autovehicul Dacia, suspect şi acesta de implicare în traficul ilicit de ţigări netimbrate. La controlul autoturismului apartinând lui B. Eugen din localitatea Cujmir, poliţiştii de frontieră au depistat în portbagajul autoturismului cantitatea de 450 pachete de ţigari marca Fast pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă. B. Eugen a fost sancţionat de poliţiştii de frontieră cu amendă în valoare 1.000 lei, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...