La Ţară

Plângeri penale pentru cei şapte consilieri care sabotează comuna Lungeşti

Încă o şedinţă ordinară a CL nu s-a putut ţine duminică, de la ea lipsind aceiaşi: patru de la PSD, doi independenţi şi unul de la PMP

Primarul Tiberiu Costea a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Lungeşti pentru joi, 5 noiembrie a.c., într-o încercare disperată de a nu pierde cei 200.000 de euro pe care CNI vrea să-i folosească pentru modernizarea căminului cultural din satul Fumureni.
Joi, edilul va face o ultimă încercare de a obţine votul consilierilor pentru trecerea căminului cultural în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) pe durata derulării modernizării respectivei clădiri, investiţie estimată la aproximativ 200.000 de euro, bani alocaţi de Guvernul Ponta, adică PSD. Dacă nici de această dată proiectul nu trece de votul aleşilor sau şedinţa nu se ţine, termenul final pentru depunerea documentaţiei va fi depăşit, iar investiţia pierdută. Pus din nou în situaţia de a convoca o şedinţă sabotată de majoritatea condusă de social-democraţi, edilul a susţinut duminică, 1 noiembrie, în faţa a peste 50 de locuitori ai comunei veniţi să asiste la dezbateri pentru a înţelege motivele încăpăţânării grupului PSD de a bloca investiţia, că le va face celor şapte aleşi plângeri penale pentru abuz în funcţie, neglijenţă, sabotarea activităţii administraţiei locale şi va cere magistraţilor să le impute prejudiciul adus comunei.


Prevederile Legii 215 interpretate după interesul aleşilor locali de la PSD

Tiberiu Costea a mai spus în şedinţa cu pricina că Instituţia Prefectului ar fi trebuit să ia măsuri pentru a nu fi lezate interesele locuitorilor din comună. “Eu m-am gândit chiar la dizolvarea consiliului local, dacă altfel nu se poate. Dar cei şapte consilieri de la PSD, PMP şi independenţi interpretează Legea 215 după bunul plac şi o folosesc în interesul politic dictat de la partid şi împotriva interesului comunităţii. O să-i acţionăm penal! Este ultima variantă care ne-a mai rămas la îndemână. Mie mi se pare destul de clar că vorbim despre subminarea economiei locale şi dezinteres faţă de problemele cetăţenilor. Înţeleg orice joc politic, dar aici nu este vorba de aşa ceva, pentru că dumneavoastră trebuie să înţelegeţi că investiţiile pe care le derulează Primăria Lungeşti nu le facem pentru mine sau angajaţii primăriei, nu le luăm după noi acasă, sunt pentru comună! Gândiţi-vă că în câţiva ani, maxim şase – şapte, ne vor veni acasă copiii plecaţi la muncă în străinătate. Acei copii ar trebuie să găsească sisteme de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare puse la punct, ar trebui să găsească drumurile asfaltate, cu podurile necesare construite, şcolile, grădiniţele, căminele culturale renovate şi modernizate”, a explicat edilul. Cei şapte aleşi se folosesc fără remuşcări sau complexe de un tertip. Lipsesc în bloc de la două şedinţe ordinare consecutive, iar la fiecare a treia se prezintă, dar nu votează decât stabilirea unui nou preşedinte de şedinţă.

"De aproape doi ani nu reuşim să emitem o hotărâre de Consiliu Local pentru a nu pierde 200.000 de euro de la Compania Naţională de Investiţii, bani pentru căminul cultural din satul Fumureni. Avem trei miliarde de lei vechi în conturi pentru refacerea drumurilor şi nu îi putem folosi pentru că nu putem adopta o hotărâre de rectificare a bugetului.", Tiberiu Costea, primar Lungeşti

Şi complicitatea conducerii judeţene a PSD aduce pagube bugetului comunei

Pe ordinea de zi a şedinţei de duminică se afla şi un punct de vedere privind cuantumul taxelor şi impozitelor locale care vor constitui bugetul localităţii de anul viitor, proiect ce este vital pentru bunul mers al administraţiei publice locale. Costea a dat şi alte exemple de rea credinţă din interes politicianist al gupului PSD - PMP - independenţi din CL Lungeşti care perturbă grav activitatea administraţiei publice locale. “De aproape doi ani nu reuşim să emitem o hotărâre de Consiliu Local pentru a nu pierde 200.000 de euro de la Compania Naţională de Investiţii, bani pentru căminul cultural din satul Fumureni. Avem trei miliarde de lei vechi în conturi pentru refacerea drumurilor şi nu îi putem folosi pentru că nu putem adopta o hotărâre de rectificare a bugetului”, explică Tiberiu Costea. La şedinţa de duminică au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Prefecturii şi CJ Vâlcea. Până la urmă, au onorat invitaţia doi consilieri judeţeni de la PNL, Victor Popescu şi Mihaela Andreianu şi numeroşi reprezentanţi ai presei locale, toţi cunoscând situaţia de la Lungeşti. “Nu se poate să vii şi să nu votezi un proiect de hotărâre important, cum este acum cel privind modernizarea căminului cultural! Pentru ce? Până la alegerile locale de anul viitor mai sunt vreo şapte luni de zile. Consilierii PSD, independenţi şi PMP ar trebui trecuţi ca pe vremuri, pe o listă a ruşinii”, a susţinut consilierul judeţean PNL Mihaela Andreianu în faţa celor 50 de locuitori ai comunei Lungeşti prezenţi la şedinţă.
Deşi au promis verbal de câteva ori că vor veni la faţa locului pentru edificare, reprezentanţii PSD Vâlcea nu au binevoit să-şi onoreze promisiunile nici de această dată, gest care ne face să credem că blocajul de la Lungeşţi este coordonat din umbră chiar de conducerea judeţeană a social-democraţilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

11.02.2016 - 00:25gheorghe gheorghe:pacat ca acest proiect nu a putut fi accesat si finalizat din cauza celor 7 prapaditi cum spuneau ei in una din sedintele de consiliu.sa le fie rusine ca mananca bani din comuna soti dumitrascu si mai ales chesnoiu si chioru de ron.nu vor binele localitatii si tinerilor din localitate.sunt niste paduchiosi....

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...