Politică

Claudiu Manda (PSD): “Scăderea impozitului pe dividende - o măsură în plus pentru a fi un pol de atracţie a investiţiilor”

Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, afirmă că scăderea impozitului pe dividende cu 11 procente reprezintă, pentru România, „o măsură în plus pentru a fi un pol de atracţie a investiţiilor’’.
„România nu mai poate da înapoi de la aceste măsuri care ne transformă într-un pol economic de dezvoltare şi investiţii pe plan regional. Eu fac un apel la unanimitate în susţinerea unor măsuri care vor creşte, necondiţionat, reputaţia României ca magnet pentru investiţii. Cei care se opun acestor măsuri susţin în consecinţă întoarcerea României din drum”, a declarat liderul social-democraţilor doljeni.
Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la cea de-a XXIII-a ediţie a Topului Naţional al firmelor private din România, că anul acesta au fost încasări bugetare cu 13 miliarde de lei în plus faţă de cele estimate prin Legea bugetului de stat, ceea ce înseamnă o activitate eficientă a firmelor, dar şi efectul măsurilor de relaxare fiscală luate de guvernanţi.
El s-a referit şi la alte măsuri de relaxare fiscală pe care Executivul urmează să le adopte în şedinţa de marţi printr-o OUG şi care vor fi aplicabile de la 1 ianuarie 2016 - reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, reducerea TVA la 9% pentru apa menajeră şi apa industrială şi schimbarea regimului microîntreprinderilor prin creşterea plafonului de la 65 de mii de euro la 100 de mii de euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...