Administraţie

Mastodonţii, puşi la plată pe DC 7 din Izvorul Bârzii

Maşinile de mare tonaj care depăşesc 20 de tone şi tranzitează comuna Izvorul Bârzii din judeţul Mehedinţi vor trebui să plătească o taxă de drum de 40 de lei pe zi

Primul drum comunal cu taxă din Mehedinţi este DC 7 de pe raza comunei Izvorul Bârzii judeţul Mehedinţi. Toate maşinile de mare tonaj ce depăşesc greutatea de 20 de tone şi vor trece pe aici vor trebui să achite o taxă de drum în valoare de 40 lei pe zi începând cu 1 septembrie 2012.

"Banii încasaţi din această taxă de drum îi vom pune într-un cont special şi îi vom folosi la repararea drumurilor, căci nu avem voie să-i folosim în alte scopuri.", Horia Balica, primar Izvorul Bârzii

Dacă nu se vor conforma, şoferii riscă amendă de 1.000 de lei de la poliţiştii din comună care au primit documentaţia legală în acest sens. Este vorba de o hotărâre de Consiliu Local Izvorul Bârzii, care după 3 luni de zile de stat „la dospit” în laboratoarele prefecturii Mehedinţi, a primit avizul de legalitate. Aşa că ce au stabilit consilierii locali rămâne literă de lege: mastodonţii care le tranzitează comuna trebuie să plătească. Primarul Horia Balica susţine că a luat această măsură întrucât mastodonţii care cară la greu nisip şi pietriş de la carierele din zonă afectează nu numai drumul, ci şi pe localnici.
Primarul Horia Balica ne-a declarat că a avut ca notă de fundamentare în acest sens. „Prin comuna noastră maşinile de tonaj greu de la multe societăţi comerciale trec foarte des către balastiere şi cariere. În primul rând, ne afectează drumul asfaltat, apoi fac zgomot, afectează cetăţenii şi casele aflate la drum. Din aceste motive am hotărât în Consiliu Local să punem o taxă de 40 de lei pe zi de maşină de mare tonaj. După calculele noastre, o astfel de maşină nu poate face mai mult de 20 de curse pe zi. Am comandat tichete la o tipografie şi cred că de la 1 septembrie anul curent o vom pune efectiv în practică. Pentru verificarea maşinilor dacă au plătit sau nu se va ocupa poliţia Izvoru Bârzii. Amenda este de 1000 de lei. Este prima taxă de drum stabilită de o primărie comunală. Am anunţat din timp pe toţi transportatorii care îi ştim, ca să poată intra în legalitate. Le-am trimis adrese ca să se conformeze”, ne-a declarat primarul Horia Balica.
Edilul şef ne-a mai spus că banii colectaţi din taxa de drum nu pot fi folosiţi în alte scopuri decât repararea drumurilor. „Nu am făcut altceva decât să apărăm interesele cetăţenilor şi ale comunei. Banii încasaţi din această taxă de drum îi vom pune într-un cont special şi îi vom folosi la repararea drumurilor, căci nu avem voie să-i folosim în alte scopuri. Este posibil în zile pline, ca să spun aşa, să încasăm şi câte 1.000 de lei din taxa de drum. Nu e grija noastră că maşina taxată pe zi cu 40 de lei face o cursă sau 20 de curse cât este baremul maxim. Asta e treaba dumnealor cum îşi gestionează activitatea”, ne-a mai declarat primarul Horia Balica.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...