Statuia din bronz a Părintelui Arsenie Boca este cea mai mare din ţară şi a fost realizată chiar de un fiu al satului - sculptorul Ivan Jinaru. Opera de artă a fost sfinţită cu mare tam-tam, în prezenţa câtorva sute de localnici şi invitaţi.
Statuia care-l înfăţişează pe Arsenie Boca a fost amplasată în faţa Bisericii Sfântul Nicolae, din comuna Vaideeni, în urmă cu trei ani, dar până acum a stârnit doar atenţia şi mirarea localnicilor care obişnuiau să bată sute de kilometri, tocmai la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul duhovnicului. Sculptorul Ivan Jinaru susţine că a hotărât să realizeze bustul lui Arsenie Boca după ce i-a revenit auzul la urechea stângă. Cum vindecarea miraculoasă a coincis cu vizita sculptorului la Mănăstirea Prislop, Jinaru şi-a luat angajamentul să realizeze în Oltenia cea mai mare statuie a “Sfântului Ardealului”. Mai mult de atât, sculptorul susţine că bustul a fost amplasat în faţa bisericii din Vaideeni după ce Părintele Arsenie Boca i s-a înfăţişat în vis.
„Părintele Arsenie Boca reprezintă totul pentru mine. Ideea mi-a venit în 2011, l-am montat în 2012, acum l-am pus în bronz. Totul a plecat de la o întâmplare să-i spun mai puţin obişnuită. Nu auzeam cu urechea stângă. După ce am fost la mormântul părintelui Arsenie Boca, mi-a revenit auzul. Atunci mi-am promis mie că dacă voi fi sănătos, îi voi face un bust. Am ales această biserică în urma unui vis. În visul meu, l-am întrebat pe părinte şi m-am visat cu icoana Maicii Sfinte cu Mântuitorul în braţe, care este pictată de el pe catapeteasma de la Prislop, în această biserică din Vaideeni. Ultimele discuţii pe care le-am avut în zonă spun că părintele a trecut prin Vaideeni. Arsenie Boca era prieten cu un unchi de-al meu care era preot la Sibiu şi ştiu că se întâlneau la Bistriţa, la mănăstirea de unde chiar l-a arestat securitatea şi se pare că, în perioada aceea, a fost şi la Vaideeni”, a declarat Ivan Jinaru.
După sfinţire, atât mirenii cu frică de Dumnezeu, cât şi reprezentanţii autorităţilor locale speră că Vaideeniul va ajunge un loc de pelerinaj pentru mulţimea de credincioşi care s-a călcat deja în picioare la mormântul Cuviosului de la Mănăstirea Prislop.
Părintele Arsenie Boca-ieromonah, teolog şi pictor ortodox – a trecut la cele veşnice în 28 noiembrie 1989, după ani întregi de suferinţe îndurate în temniţele din Jilava, Bucureşti, Timişoara sau Oradea. Cuviosul a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu şi Mănăstirea Prislop înainte de instaurarea comunismului. După 1959, Cuviosului i s-a interzis să mai slujească în altar.
Patriarhia Română a anunţat că a început deja procesul de canonizare a Părintelui Arsenie Boca. În acest sens, Episcopia Devei şi Hunedoarei strânge deja dovezi despre viaţa şi minunile săvârşite de duhovnic.