Politică

Vîlcu: „Petre Ungureanu nu îşi doreşte scaunul lui Jurcan”

O parte din conducerea PDL Vâlcea doreşte în continuare ca actualul şef, Dorel Jurcan, să plece din fruntea partidului, însă, pentru moment, lucrurile rămân neschimbate

Fostul prefect al judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, nu a rezistat prea mult în anonimat, aşa cum îşi dorea iniţial. Proaspătul vicepreşedinte al PDL este apărat de colegii săi din partid care bagă mâna în foc că acesta nu îşi doreşte scaunul lui Dorel Jurcan, ba din contră, revenirea lui Ungureanu este privită ca un câştig pentru PDL Vâlcea.

Fostului prefect de Vâlcea, Petre Ungureanu nu îi place sub nicio formă anonimatul. Deşi la încheierea mandatului de prefect, Ungureanu a declarat public să vrea să stea departe de viaţa politică, acesta nu a rezistat prea mult. Proaspătul vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Vâlcea, Petre Ungureanu nu este văzut de unii colegi ca pe o ameninţare, ci, din contră, ca pe un mare câştig pentru partid. Deocamdată, democrat liberalii dau asigurări că acesta nu încearcă să îi fure scaunul lui Dorel Jurcan. Prim vicepreşedintele PDL Vâlcea, Romulus Bulacu, susţine că, deşi şi-a dorit ca actualul Birou Judeţean să demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegeri, acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că revenirea lui Ungureanu oficial în partid este binevenită. „Eu cred că alegerea lui Ungureanu este un plus pentru organizaţie. Are o experienţă mare atât în administraţie, cât şi în politică şi, chiar dacă este un tip mai dur, mai critic, eu cred că asta ne poate ajuta. Petre Ungureanu este un bun aliat în luptele politice ce vor urma”, spune Romulus Bulacu, prim vicepreşedintele PDL Vâlcea.

Revenirea lui Ungureanu este privită însă ca o „lovitură” pentru Dorel Jurcan, fiind cunoscut faptul că acesta şi-a dorit de mult şefia partidului. Ungureanu se bazează pe mulţi aliaţi care doresc să îl „sape” de mult pe senatorul Dorel Jurcan.

Bulacu vrea în continuare dizolvarea BPJ

Democrat liberalii dau impresia că au nevoie în acest moment mai mult ca oricând de personalităţi care să ridice PDL la Vâlcea. Deşi în opinia unor democrat liberali, reformarea partidului ar fi însemnat de fapt demisia lui Dorel Jurcan, şeful PDL, acest lucru nu a fost posibil până acum. Dorel Jurcan a refuzat să îşi dea demisia, deşi în mai multe şedinţe o parte din pedelişti au cerut acest lucru, motivând că rezultatele obţinute de PDL nu au fost cele aşteptate. Revenirea lui Ungureanu este privită însă ca o „lovitură” pentru Dorel Jurcan, fiind cunoscut faptul că acesta şi-a dorit de mult şefia partidului. Petre Ungureanu se bazează pe mulţi aliaţi care doresc să îl „sape” de mult pe senatorul Dorel Jurcan. „Eu am spus de mult că Biroul Permanent Judeţean trebuia să-şi dea demisia şi să reconfigurăm structura de conducere astfel încât să fim mai eficienţi. Păcat că nu am fost toţi de acord şi, în timp ce noi am spus că PDL a obţinut rezultate proaste, cei de la Bucureşti au stabilit că rezultatele de la Vâlcea au fost peste media naţională, lucru ce a creat o adevărată controversă”, spune Bulacu. De asemenea, deputatul Samoil Vîlcu, unul dintre cei care a susţinut că Dorel Jurcan trebuie să îşi dea demisia, spune că în acest moment situaţia a rămas practic nelămurită. „Tot ce se aude acum, că Petre Ungureanu vrea să îi ia locul lui Dorel Jurcan, este o prostie. Nu a spus niciodată aşa ceva şi nici nu îşi doreşte. Petre Ungureanu nu vrea funcţia nimănui. În ceea ce priveşte dorinţa noastră de a reforma puţin partidul, situaţia a rămas neschimbată. Era bine dacă şi preşedintele nostru, Dorel Jurcan îşi asuma răspunderea şi îşi prezenta demisia aşa cum a făcut-o şi Emil Boc. Deocamdată, trebuie să mai completăm Biroul Judeţean cu câţiva membri poate chiar din teritoriu”, adaugă deputatul Vîlcu. Petre Ungureanu a fost prefect de Vâlcea în perioada 2009-2012, iar anterior a fost subprefect în timpul guvernului PDL-PSD. În 2004 a fost ales deputat PNL, dar ulterior a părăsit acest partid pentru PLD, partid pe care l-a şi condus la Râmnicu Vâlcea până la fuziunea cu PD.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...