La Ţară

Alianţa de Centru Dreapta nu prinde cheag în Vâlcea

Liderii PNL şi PC au declanşat războiul brânzei

Faliile înregistrate până acum în USL Vâlcea tind să se adâncească după ce preşedintele executiv al PC Vâlcea, Nicu Gheorghe, s-a hotărât să calce pe urmele confratelui politic din tabăra liberală şi să investească în afaceri cu lactate. Recent ales primar în comuna Boişoara, Gheorghe a construit deja hala în care va fiinţa fabrica de prelucrare a laptelui. Ca prin minune, produsele ce vor ieşi pe porţile acesteia vor purta marca „Loviştea”, aceeaşi pe care o folosesc şi membrii familiei deputatului PNL Cristian Buican în promovarea produselor lactate realizate în fabrica din Perişani, comună vecină cu Boişoara.

„Dacă nu eşti vigilent, oricine îţi poate lua marca!”

Deşi în acest moment afirmă că nu are de gând să declanşeze un război al „brandurilor” în galantarele magazinelor, pecistul Nicu Gheorghe recunoaşte că şi-a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Înregistrarea Mărcilor (OSIM) marca „Loviştea” pentru a o folosi la promovarea produselor sale. „Nu am de gând să îi cer lui Buican să renunţe la marcă. Eu am înregistrat Loviştea - lapte şi brânză de la munte, el are ceva diferit. Nu diferă cu mult, doar suntem pe acelaşi domeniu de activitate. Am construit deja hala în care va funcţiona fabrica din Boişoara. Mai am să o dotez cu toată aparatura necesară. Este o investiţie de câteva sute de mii de euro. Peste 200.000 cu siguranţă. Chestia asta cu mărcile este discutabilă. Dacă nu ai nişte consilieri buni sau nu esţi vigilent, oricine îţi poate lua marca!”, susţine primarul din Boişoara.

„Dau în judecată OSIM-ul!”

"Nu am de gând să îi cer lui Buican să renunţe la marcă. Eu am înregistrat Loviştea- lapte şi brânză de la munte, el are ceva diferit.", Nicu Gheorghe, primar Boişoara

Cu peste un deceniu de activitate în comercializarea brânzeturilor cu marca „Loviştea”, deputatul Buican se arată contrariat de intervenţia colegului de alianţă. „Nu cred că face nicio fabrică. Oricum, dacă OSIM-ul i-a aprobat înregistrarea mărcii, o să dau în judecată OSIM-ul! Nu are niciun acord al nostru pentru a folosi numele «Loviştea». Dar eu cred că nu va face nicio fabrică. Sunt doar poveşti pe care le aruncă Nicu Gheorghe pe piaţă”, susţine Cristian Buican. La ora actuală, marca „Loviştea” este prezentă piaţa lactatelor din Vâlcea şi Sibiu cu telemea de vacă, oaie şi capră, brânză de burduf, iar de doi ani a pătruns în municipiul Râmnicu Vâlcea şi cu o reţea de automate de lapte proaspăt, nepasteurizat. O eventuală confuzie între cele două mărci de produse lactate nu poate fi benefică însă decât noului intrat pe piaţă, acesta putând să acapareze în timp clientela mai vechiului producător.

Conflict mocnit de doi ani

Starea conflictuală dintre cei doi politicieni este ceva mai veche şi, în mod paradoxal, nu porneşte de la dispute ideologice, ci este generată de jalbele sătenilor din Boişoara. „Am avut oameni de ici din comună care se plângeau de faptul că deputatul Buican a impus un monopol pe colectarea laptelui. În plus, nici preţul de achiziţie nu este unul foarte mare. În momentul în care ţăranii au încercat să vândă către un producător din Sibiu, la un preţ mai bun, s-au trezit chemaţi «la raport» de rudele deputatului”, spune Nicu Gheorghe. Astfel, în urmă cu un an, acesta şi-a înregistrat la OSIM marca „Loviştea lapte şi brânză de la munte sănătatea şi puritatea muntelui!”. Pe lângă lactate, Nicu Gheorghe şi-a mai trecut ca activităţi de nişă: carne, peşte, păsări, vânat; extracte din carne, fructe şi legume conservate, uscate şi fierte; jeleuri, dulceţuri, compoturi; ouă, uleiuri şi grăsimi comestibile; publicitate; gestiunea afacerilor comerciale; administraţie comercială; lucrări de birou; import-export, lanţ de magazine.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...