Ultima Oră

Percheziţii în Gorj la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda Accidentul

70 de poliţişti din Braşov, Bucureşti şi Gorj efectuează marţi 5 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 60.000 de lei prin înşelăciuni prin metoda "Accidentul".

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov efectuează 5 percheziţii, în judeţele Argeş şi Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, fiind puse în executare 3 mandate de aducere.

La acţiune participă 50 de poliţişti din Braşov, 10 de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj şi 10 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Activităţile de desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov şi vizează documentarea activităţii infracţionale a unui grup care ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda "Accidentul".


Grupul era format din persoane deţinute într-un penitenciar şi complici aflaţi în libertate, care ar fi contactat victimele telefonic.

Cei în cauză s-ar fi prezentat victimelor cu funcţii oficiale şi le-ar fi adus la cunoştinţă faptul că o rudă a lor sau o cunoştinţă ar fi fost implicată într-un accident de circulaţie şi au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare.

Sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poştale sau companii de servicii financiare prin transfer de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 60.000 de lei.

Activităţile beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, Poliţia Română vă recomandă:

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale.

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Reamintim că, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. De asemenea, atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, reţineţi cât mai multe detalii şi apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...