Parlamentarul vâlcean Adrănel Cotescu este interesat de siguranţa rutieră pe drumurile naţionale şi pe autostrăzile din ţară. Acesta a adresat recent o interpelare ministrului Transporturilor prin care atrage atenţia asupra lipsei elementelor de siguranţă de pe ruta Bucureşti - Rm. Vâlcea – Sibiu. Senatorul PNL solicită ministrului să aibă în vedere remedierea acestor deficienţe şi sancţionarea autorităţilor răspunzătoare de întreţinerea drumurilor care nu întrunesc dispoziţiile de siguranţă rutieră.
În opinia senatorului Cotescu, în acest moment, autostrada A1 şi DN7 între Piteşti - Râmnicu Vâlcea şi Sibiu alcătuiesc una dintre cele mai periculoase rute de circulaţie din ţară, însă numărul de accidente ar fi putut fi mai mic, dacă pe această rută ar fi existat suficiente elemente pentru desfăşurarea în bune condiţii de siguranţă a circulaţiei. „Printre cele mai mari probleme le reprezintă lipsa marcajelor rutiere şi lipsa sau prezenţa sporadică a parapetului de siguranţă de pe partea dreaptă a drumului. Pe autostradă, de exemplu, sunt porţiuni în care parapetul este continuu, cum ar trebui să fie pe tot drumul, dar sunt şi porţiuni lipsă sau continuate cu alte mici segmente de parapet instalate fără nicio logică. Lipsa marcajului de separare a benzilor de circulaţie, marcajul de separare aplicat necorespunzător, indicatoare care nu mai sunt vizibile sau care nu mai sunt valabile reprezintă o altă serie de probleme cu privire la siguranţa şoferilor. Întreaga autostradă Bucureşti-Piteşti şi porţiuni din DN 7, respectiv între localităţile Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Sibiu, sunt în această situaţie. Din această cauză, drumurile respective alcătuiesc una dintre cele mai periculoase rute de circulaţie din România. Foarte multe persoane îşi pierd anual viaţa în accidente rutiere produse pe această rută. DN 7, pe porţiunile menţionate, este lipsit total de sisteme de siguranţă şi informare în traficul rutier, de dispozitive de protecţie pe drumuri, precum şi de un sistem de monitorizare în trafic”, se precizează în interpelarea adresată de senatorul Cotescu ministrului Transporturilor.
DN7 reprezintă una dintre cele mai periculoase artere de circulaţie din judeţul Vâlcea. De la începutul anului şi până acum, în localităţile pe care le tranzitează această arteră de circulaţie au avut loc 37 de accidente rutiere, soldate cu 11 morţi, 34 de răniţi grav şi 40 de răniţi uşor. Cele mai periculoase zone sunt între kilometrul 163 şi kilometrul 164, pe raza localităţii Goleşti, unde s-au produs 14 accidente grave soldate cu doi morţi, 21 de răniţi grav şi 11 răniţi uşor şi între kilometrii 169 şi 170, pe raza localităţii Budeşti, unde numai anul acesta s-au produs 12 accidente grave soldate cu un mort, 13 răniţi grav şi 8 răniţi uşor.