Economic

Centuri ocolitoare pentru Slatina şi Balş, sens giratoriu la Găneasa, pod reparat la Olt

Ministrul Transporturilor face promisiuni pentru infrastructura din Olt: Centura de la Balş - 26 milioane euro, podul peste Olt la Slatina - 8 milioane euro.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, aflat, săptămâna trecută, într-o vizită la Slatina, a declarat că pentru proiecte mai vechi, aşa cum sunt centurile ocolitoare pentru Balş şi Slatina, sau reabilitarea podului peste râul Olt, se vor demara, în mare parte până la sfârşitul acestui an, procedurile de licitaţie, vizita ministrului în teren dând speranţe şi pentru alte obiective de investiţii pe drumurile din judeţ.
Ministrul Transporturilor a anunţat săptămâna trecută, după ce a vizitat mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Olt, că lucrările de construcţie a unei centuri ocolitoare a oraşului Balş vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul anului în curs, investiţie care s-ar ridica la 26 de milioane de euro.


„Am fost la Balş, unde toată lumea m-a ameninţat că o să traversez Balşul în 45 de minute. Astăzi am avut noroc, nu l-am traversat în 45 de minute, dar am văzut traficul de acolo. Centura de ocolire a Balşului eu cred că trebuie făcută, ea a început la un moment dat, sau cel puţin s-a discutat despre ea, s-au făcut tot felul de documentaţii atât de autoritatea locală, cât şi noi am prevăzut centura Balşului în autostrada Piteşti - Craiova. Avem documentaţie, ne propunem ca până la sfârşitul anului să scoatem la licitaţie, să ridicăm pe SEAP centura de ocolire a Balşului - parte din autostradă. Ca valoare, din datele pe care le avem, este undeva la 26 de milioane de euro”, a declarat Iulian Matache.

Reparaţii capitale la Podul Olt, cu devierea traficului pe Arceşti

Ministrul Transporturilor a mai anunţat că valoarea investiţiei pentru reabilitarea podului peste râul Olt la Slatina este de aproximativ 8 milioane de euro. „Şi aici avem documentaţia gata, colegii mei de la CNADNR ştiu că este deja trimisă prin circuitul de avizare la Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice, ceea ce înseamnă că, după avizarea de către această Agenţie, va ieşi pe SEAP, anul acesta, probabil în perioada următoare, într-o lună. (...) 8 milioane de euro va fi valoarea de reabilitare a podului peste Olt”, a precizat ministrul.
Acesta a menţionat că există soluţii alternative pentru traficul rutier prin zona Arceşti din judeţul Olt, dacă podul peste râul Olt va fi închis în vederea reabilitării. Despre realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului Slatina, ministrul a afirmat că un asemenea drum este prevăzut ca parte integrantă a unei autostrăzi care să facă legătura între Piteşti şi Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...