La Ţară

Alunecările de teren din Galicea pun în pericol transportul în comun

Drumul judeţean care face legătura între Galicea şi Budeşti este în pericol să se închidă din cauza surpărilor de teren care s-au reactivat în zonă în urma ploilor.
Autorităţile locale din Galicea spun că alunecarea de teren care s-a produs pe drumul judeţean 678 Budeşti - Galicea este un pericol atât pentru şoferi cât şi pentru localnici şi cer conducerii Consiliului Judeţean să intervină de urgenţă pentru a evita producerea unei catastrofe. Drumul în cauză este singura cale de acces către două sate ale localităţii - Cremenari şi Bratia Deal, extinderea surpării lăsând practic izolate cele două sate la care s-ar putea ajunge numai după un ocol de cel puţin 20 de kilometri. „Este pericol de izolare pentru cel puţin 300-400 de gospodării din cele două sate, cel mai mult fiind afectaţi însă copiii care merg la şcoli din Râmnicu Vâlcea. Aceştia trebuie să ocolească prin Galicea - Băbeni, aproximativ 20 de kilometri, ca să ajungă la şcoală. Noi am făcut numeroase adrese şi către Consiliul Judeţean şi către Regia de Drumuri şi Poduri din Vâlcea, dar întotdeauna ne-au amânat. A fost aici şi preşedintele Consiliului Judeţean, dar ni s-a spus că lucrarea este, din punct de vedere tehnic, mai complicată şi, astfel, şi un pic costisitoare. Nu mai putem aştepta căci vine iarna şi se poate produce o catastrofă”, spune Ion Năfliu, primarul din Galicea.


Alunecarea de teren este mai veche, din 2007, şi a afectat drumul judeţean în două puncte, pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru. Cel mai grav este în punctul Mitroeşti, din satul Cremenari, riscul fiind ca drumul să fie închis. Cum zona nu este semnalizată şi nici parapeţi nu sunt în zonă, şoferii se tem că oricând ar putea avea loc un accident. „Ne ducem la vale. Iarna e cel mai greu, mai ales dacă te întâlneşti cu o maşină din sens opus te-ai şi dus la vale. Ar trebui să facă cât mai repede ceva pentru a consolida zona pentru că ne-am săturat să tot transbordăm copiii ca să-i ducem la şcoală. Nu este benefic nici pentru firma de transport, dar nici pentru copii, care tot întârzie la şcoală”, spune Petrişor Glodeanu, şofer la firma care face transportul în localitate. Drumul a mai fost întrerupt două luni în urmă cu ceva vreme, localnicii fiind nevoiţi să meargă pe picioare spre Galicea, zeci de kilometri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...