Ultima Oră

Percheziţii în Vâlcea, Gorj, Olt şi Sibiu la traficanţii de medicamente ce au conţinut stupefiant

Şase persoane reţinute în urma destructurării unui grup specializat în trafic internaţional de droguri

Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Gorj au destructurat un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, şase persoane fiind reţinute, a informat sâmbătă IGPR, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vineri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Gorj au efectuat 12 percheziţii domiciliare în judeţele Gorj, Olt, Sibiu şi Vâlcea la persoane bănuite de trafic cu medicamente ce au conţinut stupefiant.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 18.750 de pastile ce au conţinut stupefiant, 1.300 de euro, 40.202 de lei şi 13 telefoane mobile.

"Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 14 septembrie - 14 octombrie, membrii grupării ar fi procurat diferite medicamente pe care ulterior le-ar fi transportat în Norvegia în scop de vânzare spre a fi folosite ca droguri în combinaţie cu alte substanţe. 12 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Gorj pentru audieri, iar şase dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie prezentate magistraţilor Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă", se precizează în comunicatul de presă.

Conform procurorilor DIICOT, începând cu luna ianuarie 2015, membrii grupării au achiziţionat cantităţi importante de medicamente ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant, acestea fiind procurate de la diferiţi distribuitori de medicamente, precum şi din farmacii, de pe raza judeţelor Sibiu, Alba, Hunedoara şi Vâlcea. De asemenea, membrii grupării procurau medicamente şi din diferite fabrici de profil situate pe raza judeţelor Cluj şi Iaşi. Comprimatele erau comercializate de alţi membrii ai grupării în Suedia şi Norvegia, în scopul folosirii ca droguri în combinaţie cu alte substanţe, cu preţuri cuprinse între 1 - 3 Euro/comprimat.

Cu ocazia acţiunii flagrante care a avut loc pe raza oraşului Târgu-Jiu, a fost găsită cantitatea de 6.000 de pastile ce au în componenţă substanţe cu conţinut stupefiant.

La activităţi au participat poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vâlcea, Olt, Sibiu, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...