Sport

Fotbal, Liga a 2-a - CSM Râmnicu Vâlcea

Artimon a părăsit Vâlcea, a venit Şerbănică

Cătălin Rufă continuă să conducă clubul haotic şi echipa are toate şansele să fie din nou în subsolul clasamentului

Cu două săptămâni înaintea startului de sezon, Alin Artimon, antrenorul echipei CSM Rm. Vâlcea a demisionat, împins de patronul Cătălin Rufă, care l-a adus pe amicul său, Imilian Şerbănică.

Conflictele adunate în ultimele două săptămâni cu acţionarul majoritar Cătălin Rufă l-au determinat pe antrenorul Artimon să ceară rezilierea contractului, care a avut loc duminică dimineaţă. Artimon nu a dorit să comenteze prea mult în presă despărţirea bruscă de CSM. „Am înţeles mesajul patronului, care îşi dorea să scape de mine pentru a controla cât mai bine ce se întâmplă la echipă. Cum el nu avea bani să mă plătească ca să îmi rezilieze contractul, i-am făcut o bucurie şi mi-am dat eu demisia. Nu îmi programasem această plecare, chiar cu trei săptămâni înaintea startului sezonului, soţia mea chiar şi-a dat în urmă cu o lună demisia de la serviciu pentru a se muta cu copiii noştri la Vâlcea. Numai eu am de pierdut din demisia mea. Regret grupul de jucători care îl las aici şi cu care am lucrat foarte bine. Nu vreau să intru în alte detalii, că nu are rost” a spus Artimon.
Plecarea lui Artimon, căruia i se datorează salvarea de la retrogradare în sezonul trecut, îi va pune însă fanii în cap patronului Rufă, tehnicianul fiind extrem de apreciat de suporteri. Cum Rufă l-a îndepărtat pe Artimon, care era singurul om de fotbal din cadrul clubului, perspectivele sunt sumbre în Zăvoi, echipa urmând să lupte probabil din nou pentru evitarea retrogradării.
În stilul obişnuit, Rufă s-a dat lovit şi s-a prefăcut surprins de plecarea tehnicianului, deşi probabil a dat chef la aflarea demisiei lui. „Eu am avut o relaţie foarte bună cu Artimon, nu ne-am certat niciodată. El a fost nemulţumit de transferuri, nu am putut să aduc jucătorii doriţi de el. Plecarea lui reprezintă o pierdere enormă, dar nu am putut să îl opresc la echipă. Nu pot decât să îi mulţumesc că ne-a salvat când ne-a ars buza”, a spus Rufă, care nu a făcut niciun pas să îl determine pe tehnician să rămână.
Deşi, din eleganţă, Artimon a refuzat să atace în presă, vă oferim în continuare motivele care l-au determinat să plece pentru a treia oară de la Vâlcea.
1. Rufă nu a întărit lotul, deşi a discutat în această vară cu zeci de jucători. Salariile jenante oferite, circa 3.000 lei lunar nu au putut convinge niciun fotbalist bun să semneze cu CSM. Excepţia a fost S. Popescu, care a semnat printr-o conjunctură favorabilă, acesta dorind să fie aproape de familie. În sezoanele trecute, patronul aducea 4-5 jucători, dar făcea praf campaniile de transferuri pe care el le conduce.
2. Acelaşi Rufă a minţit pe toată lumea şi în privinţa cantonamentului. Mai întâi, s-a lăudat că va duce echipa în Austria, iar apoi a schimbat placa la Snagov, dar CSM a rămas fără nicio pregătire centralizată.
3. Este cunoscută dorinţa patronului de a se implica şi a conduce echipa, Rufă fiind în acest sens un mic Becali, dar care nu îl putea învârti după bunul plac pe Artimon, un tehnician cu mare personalitate. Fitilul care a declanşat scânteia a fost faptul că Artimon l-a trimis acasă pe Niculescu, un jucător slab venit în probe, dar Rufă l-a rechemat înapoi în Zăvoi, moment din care tehnicianul nu i-a mai răspuns la telefon. Un alt motiv de conflict este portarul Baruch, un goalkeper foarte slab, renumit pentru gafele de la Chiajna, pe care Artimon nu l-a vrut în lot, dar Rufă a insistat să fie oprit, fiind prieten cu tatăl acestuia. În plus, Rufă a vrut să îi impună lui Artimon să nu îi mai folosească pe Vasile şi I. Popescu, care nu îşi prelungesc contractele în condiţiile sale, variantă refuzată de tehnician.
4. Rufă nu îşi ascultă niciodată antrenorii, ci doar pe amicii săi, care i-au mai ratat câteva campanii de transferuri, irosind inclusiv banii pe transferul lui Brănescu. Şi fostul tehnician, Laurenţiu Tudor s-a plâns mereu că, în ciuda prieteniei la cataramă cu Cătălin Rufă, patronul nu îl bagă în seamă în privinţa transferurilor, pe care le face singur.
5. Patronul urmăreşte doar să câştige bani şi investeşte minim, plătind doar salariile mici ale jucătorilor şi este obsedat să aducă doar juniori şi tineri în lot, sperând că va mai da un „tun” precum cu Brănescu. În vara aceasta, Rufă nu a avut însă nicio ofertă pentru vreun jucător, nici măcar pentru Vătăjelu, pe care l-a propus mai multor cluburi de Liga 1.

Primul eşec în amicale

Conflictele adunate în ultimele două săptămâni cu acţionarul majoritar Cătălin Rufă l-au determinat pe antrenorul Artimon să ceară rezilierea contractului, care a avut loc duminică dimineaţă.

Anunţaţi chiar înaintea amicalului cu Mioveni de Artimon despre rezilierea contractului, alb-albaştrii au fost bulversaţi şi au făcut un meci modest, suferind primul eşec din amicalele din această vară. A lipsit NKongue, care are o contractură uşoară, dar şi Văduva, care era gripat şi avea febră. Mioveniul, o echipă mult mai experimentată, a deschis scorul în minutul 8 prin Emil Dică, al cărui şut de la 25 de metri l-a lăsat mască pe protejatul lui Rufă, portarul Baruch. În minutul 87, Ad. Iordache a punctat pentru 2-0 şi astfel CSM pierde primul amical din această vară, cu trei săptămâni înaintea startului de sezon.

Imilian Şerbănică, noul antrenor

După plecarea lui Artimon, Rufă caută un tehnician ieftin şi pe care să îl controleze total, aşa cum făcea cu Marius Mitu. „Nu ne interesează cine va veni, niciunul nu va fi ca Artimon”, au spus jucătorii vâlceni. Antrenamentul de luni seara a fost condus de Imilian Şerbănică, unul dintre amicii lui Rufă, care ultima dată a fost la Inter Clinceni. În 2008, Şerbănică a suferit un infarct, în urma căruia medicii i-au interzis să mai antreneze, dar tehnicianul nu ţine cont de avertismentul doctorilor. „Este oficial, va veni Imilian Şerbănică, despre care eu nu pot spune prea multe, că nu îl cunosc. Regretăm nespus despărţirea de Artimon. Orice tehnician va veni pe banca tehnică, va găsi o echipă foarte bine antrenată. Locul lui Artimon va fi repede în elită, iar speranţa noastră e că atunci va fi chiar cu noi”, a spus directorul general al clubului, George Pirnea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...