Sport

Fotbal, Liga a 2-a - FC Olt

FC Olt, nume oficial

Federaţia Română de Fotbal a oficializat schimbarea numelui echipei slătinene. Conducerea clubului urmează să ia o decizie în privinţa culorilor

Desprinderea secţiei de fotbal CS Alro Slatina şi preluarea acesteia de către Asociaţia Clubul Sportiv FC Olt Slatina a fost procedura aleasă pentru formarea noii echipe a judeţului. Comisia Juridică a FRF a aprobat schimbarea denumirii şi a sediului pentru mai multe echipe de Ligile a 2-a şi a 3-a. „Principalul” formaţiei locale, Dan Oprescu, spune că aştepta o astfel de decizie.

„Eu am spus-o mai demult că aşa se va numi. Acum e bine că s-a oficializat, ca să nu mai existe nelămuriri nici măcar din punctul ăsta de vedere”, a punctat Oprescu. Preluarea secţiei de fotbal a clubului Alro Slatina a fost modalitatea aleasă pentru păstrarea jucătorilor aflaţi sub contract cu fosta echipă a judeţului.
În aceste condiţii, în următoarele două sezoane, cei de la FC Olt nu vor mai putea efectua transferuri din cauza litigiului pierdut de aluminişti cu portarul Andrei Marinescu. Verde, negru şi alb sunt culori ce ar putea apărea pe echipamentele formaţiei de Liga a 2-a pentru viitoarea ediţie de campionat.

Victorii cu argeşenii

"Eu am spus-o mai demult că aşa se va numi. Acum e bine că s-a oficializat, ca să nu mai existe nelămuriri nici măcar din punctul ăsta de vedere.", Dan Oprescu, antrenor FC Olt

FC Olt s-a impus cu acelaşi scor, 2-0, în partidele în care a întâlnit formaţiile CS Mioveni şi FC Argeş. Echipa pregătită de Dan Oprescu este neînvinsă în meciurile de verificare ale verii. Disputat miercuri pe stadionul din Ştefăneşti, jocul amical cu CS Mioveni a adus elevilor lui Dan Oprescu ca adversară o echipă secundă a gazdelor, în care nu s-au regăsit fotbalişti ca Neaga, Stancu sau Răduţă. După o primă repriză încheiată cu un scor alb, FC Olt a trecut în avantaj printr-un gol înscris de Andrei David, la câteva minute de la reluare. Marin a marcat şi el la jumătatea actului secund şi a stabilit rezultatul final. Deşi formaţia slătineană s-a impus în acest meci, Oprescu a taxat prestaţiile unora dintre jucătorii aflaţi sub comanda sa: „Sunt nemulţumit de o parte dintre jucătorii la care avem pretenţii pentru modul cum înţeleg că trebuie să abordeze partidele, indiferent că sunt amicale sau oficiale. Sunt nemulţumit pentru angajamentul lor în efort, pentru atitudinea lor. Trebuie să înţeleagă că numai jucând la sacrificiu vom putea câştiga. Dacă nu vor înţelege acest lucru, nu vor juca şi nu vor sta nici pe banca de rezerve”.
În al doilea amical al săptămânii, FC Olt i-a avut ca adversari pe cei de la FC Argeş, într-un joc disputat sâmbătă pe stadionul din Piatra Olt. Quist a deschis scorul pentru formaţia slătineană cu o execuţie din marginea careului si a stabilit scorul pauzei. Rezultatul final, 2-0, a fost consfinţit de Polgar, care a marcat după ce a profitat de o eroare a defensivei oaspeţilor. „Sunt mulţumit de evoluţia din prima repriză, în special de primele 30 de minute, în care echipa a putut să facă pressing. Jocul este în creştere. Am recuperat multe mingi, am şi marcat, am şi ratat ocazii, iar în acelaşi timp nu am lăsat şansa adversarilor să îşi creeze ocazii. Sunt mai puţin mulţumit de repriza a doua. Pentru meciurile următoare, acesta va fi obiectivul nostru. Vom mai face câteva meciuri, mai avem de pus încă multe lucruri la punct”, a declarat Oprescu la finalul întâlnirii.
În această săptămână, FC Olt are programate meciuri de verificare în compania formaţiilor Chindia Târgovişte şi CS Otopeni.

Amical cu CSM Râmnicu Vâlcea

Tragerea la sorţi a meciurilor pentru noul sezon a dat peste cap programul celor de la FC Olt. Oficialii clubului au perfectat un amical în prima etapă, atunci când slătinenii ar fi trebuit să întâlnească FC Timişoara. CSM Râmnicu Vâlcea va fi adversarul elevilor lui Oprescu. Deşi startul ediţiei de campionat 2012-2013 este programat pe 1 septembrie, formaţia pregătită de Dan Oprescu îşi va face debutul oficial o săptămână mai târziu. În runda inaugurală, slătinenii ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu FC Timişoara, echipă care nu mai există. Voinţa Sibiu va fi primul adversar celor de la FC Olt, într-un meci programat în Ardeal. Pentru data rămasă liberă în calendarul competiţional, s-a dorit disputarea unei partide de verificare. CSM Râmnicu Vâlcea, formaţie care la rândul ei nu joacă în runda inaugurală, va veni pe stadionul „1 Mai”. Meciul este programat să se desfăşoare la ora oficială a etapei. „Vom face această partidă cu Râmnicu Vâlcea. Este o echipă din seria noastră şi era cel mai potrivit adversar”, a spus Oprescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...