Printre consilierii judeţeni care încasează anual sute de milioane de lei vechi se numără sindicalistul Constantin Pârvu, fostul director pentru Resurse Umane de la CET Govora, Ioana Liţă, independentul Tiberiu Georgescu şi câţiva liberali, printre care şi Romulus Bulacu, vicepreşedintele instituţiei.
Contrar aşteptărilor, social democraţii din CJ Vâlcea au câştigat în 2014 mult mai mulţi bani chiar şi decât liberalii care au diverse afaceri, cel puţin asta rezultă din documentele oficiale, respectiv din declaraţiile de avere. Printre PSD-iştii care nu au firmă dar au realizat anul trecut venituri care le permit să trăiască liniştiţi până la adânci bătrâneţi se numără sindicalistul Constantin Pârvu.
Consilierul judeţean Constantin Pârvu a încasat în 2014 peste 92.000 de lei, astfel:
- salariu de la Foraj Sonde Craiova: 37.500 de lei;
- indemnizaţie de la Uniunea Sindicală – CNSRL Frăţia: 11.834 de lei;
- salariu de la Casa de Cultură a Sindicatelor: 25.624 de lei;
- indemnizaţie de la CJ Vâlcea şi ATOP: 17.148 de lei.
Potrivit declaraţiei de avere, Constantin Pârvu nu a făcut anul trecut nicio achiziţie valoroasă, nici măcar o maşină.
Ioana Liţă, 89.000 de lei de la CET Govora
Şi fosta preşedintă a femeilor social democrate din judeţul Vâlcea a avut anul trecut venituri de ordinul zecilor de mii. În calitate de director Resurse Umane la CET Govora, Ioana Liţă a încasat în 2014 un salariu de 89.000 de lei. La această sumă se adaugă 10.056 de lei, indemnizaţia primită de la Consiliul Judeţean - unic acţionar la CET Govora. Pesedista a reuşit în perioada cât a făcut parte din conducerea societăţii de termoficare să-şi construiască o vilă de 242 metri pătraţi în Vlădeşti şi să achiziţioneze un teren de 1. 500 de metri pătraţi în aceeaşi localitate. De asemenea, Ioana Liţă deţine un apartament în Râmnicu Vâlcea. Pensionată forţat la începutul verii lui 2015, PSD-ista nu a mai reuşit să ramburseze integral creditele contractate în urmă cu câţiva ani. În prezent, Ioana Liţă are, potrivit ultimei declaraţii de avere, datorii de aproximativ 10.000 de euro la bănci şi CAR.
Independenţii din CJ Vâlcea, venituri de ordinul sutelor de milioane de lei vechi
Consilierul independent Petre Grigore a încasat anul trecut venituri modeste din avocatură: doar 26.429 de lei. Avocatul a mai primit o indemnizaţie de 10.865 de lei de la Consiliul Judeţean şi 2.835 de lei/lună de la CET Govora, după ce a fost numit în noiembrie 2014 reprezentant al judeţului Vâlcea în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CET Govora. Consilierul va avea ceva mai mult de completat la declaraţia de avere pe 2015, căci gura târgului vorbeşte că alesul judeţean şi-a cumpărat în această vară un autoturism marca Jaguar.
Şi consilierul judeţean Filip Teodosie a încasat anul trecut o sumă consistentă de la CET Govora, societate în cadrul căreia a fost angajat pe funcţia de consilier economic: 37.598 de lei. La această sumă se adaugă indemnizaţia de 11.196 de lei de la Consiliul Judeţean şi 31.204 lei de la propria firmă.
Tiberiu Octavian Georgescu, cel mai bogat dintre „independenţi”
Cel mai tăcut consilier judeţean, care a reuşit performanţa să vorbească doar câteva secunde, în 2012, la depunerea jurământului, a încasat anul trecut o indemnizaţie de 9.400 de lei. Tot anul trecut, Tiberiu Georgescu a primit pe tavă şi funcţia de consilier la CET Govora, de unde primeşte lunar peste 2.500 de lei. În plus, Georgescu primeşte anual de la Ministerul de Interne o pensie de 23.000 de lei. Pe lângă aceste sume, consilierul judeţean a realizat venituri de aproximativ 8.500 de euro din închirierea unor spaţii şi apartamente în Râmnicu Vâlcea.
Tiberiu Georgescu deţine împreună cu soţia sa trei apartamente în Râmnicu Vâlcea, trei spaţii comerciale şi un garaj, toate aceste proprietăţi dobândite între 1999 şi 2015. Georgescu stă destul de bine, ultima achiziţie, un spaţiu comercial cât o garsonieră, şi l-a achiziţionat în acest an. Georgescu deţine acţiuni la OMW Petrom în valoare de 233.600 de lei.
Liberalii, venituri modeste
Liberalii din CJ Vâlcea au realizat anul trecut venituri modeste. Potrivit declaraţiei de avere, avocatul Victor Stănculescu a câştigat din avocatură doar 5.400 de lei. Oficial, liberalul a câştigat cei mai mulţi bani de la CJ şi ATOP: 19.333. Nici liberalul Cristian Iliescu, devenit consilier judeţean în 2015, nu a realizat anul trecut cine ştie ce venituri. Potrivit declaraţiei de avere, Iliescu a încasat de la CET Govora un salariu de 25.404 lei. Dacă vreodată va avea probleme financiare mari, liberalul poate să mai vândă din bijuteriile familiei, căci, potrivit declaraţiei de avere, acesta a dobândit în 2008 bijuterii în valoare de 24.000 de euro.
Ceva mai bine stă la capitolul venituri încasate în 2014 consilierul judeţean Victor Popescu, care a primit 59.304 lei de la Hidroserv Râmnicu Vâlcea şi 9.146 lei de la CJ.
Romulus Bulacu şi Iuliana Moise, cei mai avuţi dintre aleşii judeţeni
Liberalul Romulus Bulacu, vicepreşedinte al CJ Vâlcea din ianuarie 2015, este unul dintre cei mai avuţi aleşi judeţeni. Acesta a încasat anul trecut 25.416 lei de la Minet S.A, firmă pe care o administrează, plus 966.000 de lei de la Minet Industries. În plus, Romulus Bulacu a câştigat peste 10.000 de lei de la CJ Vâlcea. Liberalul deţine împreună cu soţia sa mai multe terenuri în Mihăeşti, Bujoreni, Olăneşti şi Râmnicu Vâlcea, două case şi un apartament în Râmnicul Vâlcea, plus un apartament în Bucureşti.
Cu un salariu anual de 90.585 de lei de la RAR Vâlcea, Iuliana Moise îl secondează pe Romulus Bulacu în ceea ce priveşte veniturile realizate anul trecut. Consiliera PNL a mai încasat anul trecut 10.574 de lei de la CJ şi 14.158 de lei de la propria firmă.
Păsat şi Persu îşi ţin banii în bănci
Preşedintele interimar al CJ Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat, a obţinut anul trecut 37.534 de lei de la firma pe care o administra şi aproximativ 10.000 de lei de la CJ Vâlcea. În calitate de reprezentant al judeţului Vâlcea în AGA Apavil S.A, Gheorghe Păsat a mai primit anul trecut 3.200 de lei. De asemenea, preşedintele CJ Vâlcea a încasat dividende în valoare de 20.000 de lei. Potrivit ultimei declaraţii de avere, liberalul îşi ţine economiile în depozite bancare: 41.206 lei şi 1.750 de dolari.
Şi Dumitru Persu, celălalt vicepreşedinte al CJ Vâlcea, îşi ţine economiile în bănci, doar sumele diferă. Astfel, PSD-istul a depus 41.175 de lei, 15.400 de dolari şi 3.300 de euro la BCR.
Dumitru Persu este unul dintre PSD-iştii care a realizat anul trecut venituri substanţiale. Astfel, potrivit declaraţiei de avere, acesta a încasat anul trecut 49.416 lei de la CJ Vâlcea şi o pensie de 34.512 lei. Vicepreşedintele CJ Vâlcea deţine acţiuni în valoare de 26.500 de euro la Erste Bank Austria, patru terenuri şi o casă în Măldăreşti, plus un teren, două apartamente şi o casă în Râmnicu Vâlcea.