Actualitate

Centrul de tratament radiologic din Râmnicu Vâlcea prinde contur

Întregul personal medical urmează să fie specializat în Germania, motiv pentru care chiar în această săptămână un prim grup de medici va începe stagiul de pregătire la Centrul Oncologic de Tratament din Hamburg.

Convenţia intervenită între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Societatea German Health Care Consulting Bucureşti pentru construcţia şi darea în folosinţă, la Râmnicu Vâlcea, a unui centru de tratament oncologic a mai făcut un pas important.

La sfârşitul săptămânii trecute, între reprezentanţii celor doi parteneri, a avut loc o nouă discuţie în cadrul căreia au fost abordate probleme privind armonizarea prevederilor contractuale cu legislaţia, elaborarea şi aprobarea studiului de oportunitate şi pregătirea logisticii necesare pentru începerea lucrărilor de investiţii.
Precizări importante s-au făcut şi în privinţa personalului de specialitate care va asigura, în condiţii de înaltă calitate, serviciile de tratament radiologic. Astfel, între cele 24 de persoane ale viitorului centru se vor număra doi medici specialişti în radioterapie, doi medici specialişti în radiologie, un fizician medical, şase tehnicieni, şase recepţioniste etc.

"Promovarea unui astfel de demers vine într-un moment în care cancerul, sub toate formele sale de manifestare, se află într-o îngrijorătoare expansiune. Numai în judeţul Vâlcea, de exemplu, sunt luaţi în evidenţă 3900 de bolnavi, iar celor cinci doctori specialişti în oncologie medicală, din care niciunul în radioterapie, le este tot mai greu să facă faţă. Inaugurarea Centrului de terapie radiologică din Râmnicu Vâlcea în perspectiva începutului de an 2013 va constitui un răspuns concret la recomandările Uniunii Europene şi Societăţii Europene pentru Radioterapie şi Oncologie în sensul ca, pentru fiecare zonă cu 300.000 locuitori, să existe câte o astfel de unitate de tratament", a declarat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

Noua unitate medicală de la Râmnicu Vâlcea va fi primul centru privat de radioterapie modernă care va acoperi servicii de tratament oncologic de ultimă generaţie pentru pacienţii din şase judeţe, respectiv din Sibiu, Argeş, Gorj, Dolj, Olt şi Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...