Administraţie

Municipiul Râmnicu Vâlcea, un permanent şantier

Locuitorii oraşului se declară nemulţumiţi de felul în care arată urbea şi de faptul că la ora actuală nu au niciun parc în care să se relaxeze

Cel mai mult îi deranjează pe locuitorii oraşului Râmnicu Vâlcea lucrările de amenajare a zonei centrale care i-a lăsat pe oameni fără nicio zonă de relaxare în centrul civic. În plus, din cauza acestei lucrări şi circulaţia rutieră a fost îngreunată, arterele pe care a fost deviat traficul din oraş fiind şi ele blocate de utilaje care efectuează diferite lucrări de reparaţii ale covorului asfaltic. Practic, întregul oraş este un imens şantier care pune la grea încercare atât nervii şoferilor, cât şi pe cei ai pietonilor. „Suntem total nemulţumiţi de felul cum arată oraşul în acest moment şi cel mai mult deranjează ritmul în care se lucrează. Tot oraşul e dat peste cap, căci au început lucrări peste tot şi nu au terminat nimic. Aşteptam să termine măcar parcul Zăvoi pentru a avea şi copiii unde se juca, dar, după cum se prezintă lucrurile în momentul de faţă, nu sunt şanse ca parcul să fie gata anul acesta. Aşteptam, de asemenea, ca zona centrală să aibă mai multă verdeaţă, dar, după cum am văzut pe panoul cu proiectul lucrării zonei centrale, e mai mult beton decât înainte. Circulaţia în oraş e vai de ea. Au deviat-o pe străzile laterale ale oraşului, care sunt şi ele în modernizare”, spune unul dintre locuitori. Ca el sunt şi alţii, de fapt majoritatea cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea ceriadministraţiei locale să urgenteze finalizarea lucrărilor de amenajare începute în oraş, sau cel puţin să nu mai înceapă altele până nu termină ceea ce au început.

Lucrările terminate în... mai

Începute în luna ianuarie a acestui an, lucrările de amenajare a zonei centrale a Râmnicului ar trebui finalizate în martie anul viitor, dar veştile nu sunt prea îmbucurătoare. Edilii anunţă că, dacă vremea nu va ţine cu ei, cel mai probabil, centrul oraşului va fi redeschis la sfârşitul lunii mai. „Am spus de foarte mult timp că aceste lucrări se vor duce până în luna mai, deoarece pe Calea lui Traian trebuie să turnăm asfalt şi, dacă luna martie va fi o lună friguroasă, atunci va trebui să prelungim termenul. Am discutat de la început cu constructorul şi ştiam că este o lucrare amplă. Avem parcarea subterană la -18 metri, pasajul subteran la -12 metri, trebuie respectate toate condiţiile de lucru pentru a nu se întâmpla ce s-a întâmplat la piaţa centrală. Lucrările sunt însă în grafic, sunt undeva la 45 la sută din lucrare, dar ce era mai greu, şi aici mă refer la utilităţi, s-a realizat. Acestea au fost deviate şi am intrat în linie dreaptă. Se toarnă beton jos la parcare, încet, încet se vor turna şi stâlpii. Deja la pasaj s-a turnat grinda de coronament... Sunt şi aici câteva probleme cu proiectarea, dar per ansamblu, sunt mulţumit de cum decurg lucrările”, a precizat Edi Vîrlan, viceprimar al Râmnicului.
Potrivit proiectului, în valoare de 65 de milioane de lei, cea mai mare parte bani europeni, în partea centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea urmează să fie construită o piaţă urbană, cu pasaj pietonal şi o parcare subterană cu o capacitate de 192 de locuri.
Un alt proiect de anvergură derulat în centrul oraşului este modernizarea parcului Zăvoi, al cărui termen de execuţie a fost prelungit deja de două ori, ultima dată anunţată pentru încheierea lucrărilor fiind 31 octombrie 2015.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

18.10.2015 - 10:01Daniel :BATAIE DE JOC LA ADRESA CONTRIBUABILILOR DIN ACEST ORAS!!!!!!

si nimeni nu face nimic - DUBIOS!!!!!!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...