Eveniment

Zone verzi din Vâlcea, ecologizate

De Zilele Voluntariatului, tinerii din Vâlcea au ecologizat mai multe zone verzi din judeţ. Acţiunea, demarată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Vâlcea, s-a desfăşurat în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în oraşele Horezu şi Călimăneşti, strângând peste 250 de voluntari.
Acţiunile de ecologizare s-au desfăşurat pe parcursul mai multor zile, în perioada 5 -11 octombrie. În municipiul Râmnicu Vâlcea, voluntarii au ales să ecologizeze Dealul Capela, zonă pe care şi autorităţile locale au în plan să o transforme în parc. Elevi de la mai multe şcoli cu care Direcţia pentru Tineret şi Sport a încheiat parteneriate, s-au înarmat cu saci de gunoi şi multă răbdare pentru a aduna gunoaiele lăsate în urmă de turiştii indiferenţi la protecţia mediului.

„Sperăm ca această curăţenie pe care am făcut-o să fie de bun augur şi să o şi păstrăm pe parcursul a mai multor luni pentru că Dealul Capela este în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea şi pe aici ne plimbăm, pe aici ne desfăşurăm şi noi activitatea”, a precizat Bogdan Marinescu, directorul DJTS Vâlcea. Pe lângă municipalitate şi şcoli, partener în acest demers a fost şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea, cea care are în desfăşurare un proiect cu finanţare europeană pe linia educaţiei ecologice şi care a adus la această acţiune şi voluntari din alte ţări. „Avem implicaţi voluntari din cinci ţări: din Polonia, Germania, Spania, Turcia şi Portugalia, cu care ne-am închegat perfect. Este nevoie de astfel de activităţi, în primul rând din punct de vedere al educaţiei şi mai puţin al impactului privind cantitatea de gunoie care se strânge în urma acestor acţiuni. Scopul este să convingem cât mai mulţi cetăţeni să nu mai arunce gunoi pe unde apucă, ci doar în locurile special amenajate. Cu toţii ar trebui să fim mai grijulii şi să ţinem la această etichetă a Râmnicului, ca unul dintre cele mai curate oraşe”, a precizat Ovidiu Udrescu, preşedintele Federaţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...