Economic

Siniat a deschis cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România

Situată în Turceni, judeţul Gorj, fabrica în care s-au investit 50 de milioane de euro va fi un hub regional pentru companie

Siniat România, producător şi furnizor de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi, a deschis cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România la Turceni, în judeţul Gorj. Noua fabrică este construită în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro (fonduri proprii), pe un teren cu o suprafaţă de 32 de hectare.
Unitatea de producţie din Turceni are rol strategic atât pentru Siniat România, care acoperă 10 pieţe din Europa de Sud-Est, cât şi pentru mediul economic din judeţul Gorj.
Capacitatea anuală de producţie a fabricii de la Turceni este de 27 de milioane de metri pătraţi, cât suprafaţa a peste 1.000 de km de autostradă.
Primul produs fabricat este placa NIDA Standard, singura placă standard de gips-carton din România armată cu fibră de sticlă. Folosirea fibrelor conferă plăcilor duritate şi rezistenţă mecanică de neegalat în gama plăcilor standard de gips-carton.
Din 2016, Siniat va produce la Turceni şi plăci de gips-carton pentru aplicaţii în medii cu cerinţe speciale, precum: umiditate ridicată, rezistenţă la foc, izolare acustică.
Fabrica Siniat de la Turceni este prima din România care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică. Gipsul obţinut are puritate şi consistenţă ridicate, fiind o materie primă excelentă pentru plăcile de gips-carton. Cu ajutorul echipamentelor speciale, plăcile de gips-carton pot fi reciclate. Datorită sinergiilor cu CET Turceni şi a proceselor tehnologice de reciclare, noua fabrică Siniat este unul dintre cele mai sustenabile proiecte din România.


De asemenea, apa folosită în procesul de producţie provine din apa de ploaie adunată de pe acoperişurile fabricii şi din propriile puţuri forate, limitând astfel consumul de resurse din oraşul Turceni. Apa reziduală este, la rândul ei, reciclată intern.
Totodată, Siniat a investit 1 milion de euro în construirea unui drum nou care leagă fabrica de drumul naţional. Astfel, este limitat impactul vehiculelor grele de marfă asupra comunităţii locale.
Odată cu inaugurarea noii fabrici şi construirea noului drum, Siniat a dezvoltat o platformă industrială şi deschide noi perspective pentru alţi investitori în zonă.
La noua fabrică, Siniat creează peste 80 de locuri de muncă. Noii angajaţi, majoritatea din Turceni şi din zonele învecinate, au fost pregătiţi la fabricile Siniat din România, Italia şi Germania.
“Siniat joacă un rol activ în comunităţile locale. Apreciem în mod deosebit forţa de muncă din România, cu oameni bine instruiţi şi motivaţi. Investim constant în tehnologie şi utilizăm materie primă de foarte bună calitate. Ne dezvoltăm într-un mediu economic stabil, cu potenţial ridicat. Obiectivul nostru este să valorificam acest potenţial”, a declarat Marc-André Fritsche, General Manager, Siniat România.
Siniat este certificată în conformitate cu standardul ISO 9001, privind activităţile de producţie. Totodată, un sistem de management integrat, certificat ISO 9001, ISO 14001, OSHAS 18000 va fi implementat până la sfârşitul acestui an. Siniat pune un accent puternic pe siguranţa în muncă şi se mândreşte cu atingerea pragului de 3.000 de zile fără accidente.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...