Administraţie

Sindicaliştii din administraţia publică, la un pas de grevă pentru salarii mai mari

Administratorii trebuie să dea dovadă „de o mai mare corectitudine”, iar proprietarii să afle situaţia exactă a cheltuielilor asociaţiei

Sindicaliştii vâlceni din administraţia publică sunt sceptici în ceea ce priveşte creşterea salariilor în sectorul bugetar şi anunţă că se gândesc la declanşarea unei greve generale pentru a-i sensibiliza pe guvernanţi, după cum au anunţat liderii Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, prezenţi săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu bugetarii pe marginea acestei legi pe care o pregăteşte Executivul.


La întâlnirea de la Râmnicu Vâlcea a participat şi Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, care le-a prezentat sindicaliştilor vâlceni propunerile făcute de guvernanţi pe marginea legii salarizării. Printre altele, Guvernul a propus ca cel mai mic salariu din sectorul bugetar să crească, începând din ianuarie anul viitor, la 1.200, în vreme ce cel mai mare salariu să fie cel al preşedintelui ţării. Propunerile nu par să îi mulţumească însă pe deplin pe sindicalişti, care solicită majorarea de urgenţă a salariilor angajaţilor din sectorul bugetar cu venituri mici şi nu exclud să recurgă la acţiuni de protest pentru a fi luaţi în considerare. „Toată lumea este interesată de legea salarizării şi noi ne pregătim deja, am luat şi semnături, pentru acţiuni de protest dacă Guvernul nu va ţine cont şi de propunerea noastră de majorare a salariilor, ţinând cont că în 2010 s-au pierdut aproximativ 60 la sută din salariu, nu numai 25 la sută cum se tot spune. Este vorba de o serie de sporuri care, de asemenea, au fost tăiate. Situaţia din administraţia publică este dezastruoasă. A recunoscut asta şi ministrul Muncii, care ştie că cel puţin 75 la sută din salariaţii şi funcţionarii publici ai primăriilor, ai consiliilor judeţene şi ai instituţiilor subordonate consiliilor judeţene au un salariu de 800 de lei net. Avem nevoie de susţinere din partea parlamenterilor, pe al căror sprijin ne bazăm la fel cum şi dumnealor se bazează pe sprijinul nostru la alegeri”, a declarat Nicolae Jitianu, preşedintele SINDAP Vâlcea.
Liderul Sed Lex a făcut apel la unitate în rândul sindicaliştilor din sectorul bugetar. „Sindicaliştii sunt nemulţumiţi în general de tot ceea ce se întâmplă în societatea noastră. Greva generală ar fi o soluţie, dar, pentru ca ea să iasă bine, trebuie să participe toată lumea. Salarizarea este un scop, iar oamenii din sectorul bugetar sunt salarizaţi foarte prost, dar soluţia nu este ca o parte să facă grevă, iar ceilalţi să se uite. De aceea, înainte de declanşa o grevă, vrem să ştim care este pulsul în rândul oamenilor. Unitatea este destul de dificil de menţinut în toate sectoarele, nu doar în sectorul bugetar, iar noi nu am reuşit până acum să ajungem la un consens, la o înţelegere”, a adăugat şi Vasile Marica, liderul Sed Lex.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...