Eveniment

Bursa locurilor de muncă, cel mai mare târg de joburi pentru absolvenţii din Vâlcea

Printre angajatorii care au venit cu locuri de muncă pentru tinerii din Vâlcea s-a aflat şi Ionuţ Budişteanu, proaspăt patron de firmă IT în Râmnicu Vâlcea

Ionuţ Budişteanu, informaticianul şi inventatorul vâlcean care în 2013 a câştigat marele premiu al concursului internaţional de ştiinţă „Intel International Science and Engineering Fair ” din SUA, s-a făcut antreprenor. De câteva luni, Ionuţ şi-a deschis o firmă de electronice în Vâlcea şi acum caută să angajeze tineri ingineri care să-l ajute să finalizeze primul produs pe care vrea să-l scoată pe piaţă prin propria firmă: un robot care asamblează plăci electronice.
Ionuţ s-a aflat printre cei 70 de angajatori care, vineri, 25 septembrie, au participat la Bursa locurile de muncă pentru tinerii absolvenţi din Vâlcea organizată de AJOFM Vâlcea. Proaspăt antreprenor, Ionuţ Budişteanu a venit cu o ofertă de lucru pentru absolvenţii de universităţi tehnice. „Mă interesează să găsesc absolvenţi pe partea tehnică, cea de automatizări- mecatronică, cu care să colaborez la realizarea acestui robot şi, implicit, să nu dau faliment din primele luni. Maşinăria pe care vreau să o realizez plasează microprocesoare, microcontrolere, cu precizie pe plăcile electronice. Este în mare parte realizată. Există şi comenzi, dar nu sunt mulţumit de cum arată, de aceea sunt în căutarea a trei tineri ingineri care să mă ajute să-l finalizez şi să extind procesul de producţie. Deocamdată, nu am găsit la Râmnicu Vâlcea ceea ce caut, dar sunt optimist. Acesta este primul produs pe care fima o să-l scoată pe piaţă, este unul de hardware, pentru că acestea sunt mai uşor de comercializat, dar intenţia mea este ca următorul să fie un produs sotfware”, spune proaspătul întreprinzător.


500 de locuri de muncă pentru peste 1.000 de şomeri dornici să se întoarcă la muncă

În total, la bursa de joburi de la sfârşitul săptămânii trecute, au participat 77 de firme din Vâlcea, care au venit cu o ofertă de peste 500 de locuri de muncă pentru absolvenţii de anul acesta. Principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecţioneri textile, operatori confecţioneri, confecţioneri–asamblori, cusători piele, croitori), construcţii (dulgheri, zidari, faianţari, muncitori necalificaţi, ingineri constructori, instalatori, fierari – betonişti), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, cofetari, operatori comerciali), turism (personal hotelier, asistenţi medicali BFT, recepţioneri, cameriste, muncitori necalificaţi în restaurante). Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 14 locuri de muncă. „Este o bursă destinată absolvenţilor, dar au putut participa toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. S-au prezentat la Bursă un număr estimat de 1100 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din următoarele categorii: tineri absolvenţi şomeri, alte categorii de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, persoane fără ocupaţie neînregistrate la AJOFM Vâlcea, elevi şi studenţi din clasele terminale de la instituţii de învăţământ din Rm. Vâlcea. Au fost încadrate, primind repartiţie pentru un loc de muncă, 13 absolvenţi - 10 absolvenţi cu studii medii şi 3 absolvenţi cu studii superioare, iar alte 561 persoane au fost selectate de angajatori pentru interviu sau probă de lucru. Noi sperăm să se angajeze cât mai mulţi. Există posibilitatea de a acorda stimulentele angajatorilor pentru toţi absolvenţii pe care îi vor angaja şi este în interesul lor să încheie convenţii cu Agenţia”, a afirmat Liviu Cochirlea, consilier AJOFM Vâlcea.
În cadrul Bursei au fost şi reprezentanţi ai Universităţii „Constantin Brâncoveanu”, filiala Vâlcea, cu studenţi din anii terminali, precum şi cu oferta educaţională, precum şi din partea Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea în calitate de furnizori de formare profesională pentru adulţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...