La Ţară

Un cartier turistic din staţiunea vâlceană Voineasa ar putea rămâne fără drum de acces

Cartierul Voineşiţa, din staţiunea Voineasa, se află în pericol de izolare, podul care leagă această zonă turistică de restul localităţii aflându-se în stare gravă, pilonul central cedând, iar unul din capete deja se fisurează, a declarat primarul Gheorghe Stanciu.
“Situaţia se agravează de la o zi la alta, este un pod care a fost lovit de viitura de pe râul Voineşiţa în anii 2012, 2013, 2014. Noroc că în acest an nu au fost atâtea ploi. Avem 100 de gospodării în Voineşiţa, peste 20 de pensiuni turistice. Nu putem risca să aşteptăm dezastrul care, sincer, este iminent. Oamenii vin la primărie şi întreabă ce facem. Este o lucrare de aproximativ 7 miliarde de lei vechi, am depus acte, documentaţie, tot ce trebuie, dar nu am primit niciun răspuns. Bugetul local nu face faţă acestei situaţii. Toată lumea însă cunoaşte situaţia... ISU, Prefectura, Consiliul Judeţean, dar nimeni nu a întreprins nimic”, a spus Stanciu.
Primăria Voineasa a montat deja panouri de avertizare care limitează viteza pe pod la 16 km/h şi tonajul la maxim 20 de tone, dar edilul spune că acest lucru este frecvent încălcat de maşinile exploatărilor forestiere, camioanele cu materiale de construcţii pentru pensiuni şi pentru cele trei micro-hidrocentrale aflate în construcţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...