Administraţie

Câinii comunitari din oraşul Băbeni vor fi sterilizaţi gratuit

Din acest an, castrarea şi înregistrarea câinilor de rasă comună este obligatorie, cei care îngrijesc „comunitari” pe care nu-i declară riscând să fie amendaţi

Mare acţiune de sterilizare a câinilor comunitari în oraşul Băbeni derulată de Asociaţia de Protecţie a Animalelor „A DOUA ŞANSĂ” – Rm. Vâlcea şi administraţia locală din Băbeni, cu susţinerea financiară a unei fundaţii din Germania. Iubitorii de animale sunt invitaţi, în perioada 5-9 octombrie, să îşi castreze gratuit animalele de companie sau pe cele pe care le îngrijesc pe lângă casă sau în faţa blocului în care locuiesc.


Campania de sterilizarea a câinilor din Băbeni are şi rolul de a informa populaţia cu privire la obligativitatea sterilizării şi înregistrării cânilor de rasă comună, în vigoare începând cu acest an, astfel că această acţiune se vrea şi un sprijin pentru iubitorii de animale din localitate care altfel ar trebui să facă aceste operaţiuni pe cheltuiala proprie, în caz contrar riscând, conform Legii 258/2013, amenzi între 2.000 şi 5.000 lei. Sprijinul este substanţial, în contextul în care sterilizarea unui exemplar costă circa 100 lei, iar pentru microcipare şi înregistrare, stăpânii animalelor trebuie să mai scoată din buzunar încă 50 lei. De altfel, costul ridicat al acestor operaţiuni este şi motivul pentru care mulţi posesori de animale refuză să îşi înregistreze câinii, riscând să fie amendaţi, dar şi să rămână cu animalul nevaccinat împotriva rabiei, medicii veterinari primind dispoziţie să nu mai vaccineze antirabic câinii care nu sunt înregistraţi potrivit legii.
În total, iniţiatorii campaniei de la Băbeni şi-au propus să sterilizeze apoximativ 100 de animale, atât câini cât şi pisici de rasă comună, cu şi fără stăpân, din oraş. Operaţiile de sterilizare se vor face cu programare prealabilă, cei interesaţi fiind invitaţi să sune pentru programare sau mai multe detalii la numerele de telefon 0722923889 şi 0722969357. Echipa medicală care se va ocupa de acest proiect este asigurată de Asociaţia „A DOUA ŞANSĂ”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

23.09.2015 - 13:41Paula:Si cainii cu stapani ar trebui sterilizati ,o lege data prin care se pot controla adaposturile private stat si canisele

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...