Actualitate

Farmacia Spitalului Judeţean Vâlcea, singura sursă pentru medicamentele pacienţilor

Noua conducere a Spitalului Judeţean Vâlcea susţine că a remediat deficienţele găsite la controalele efectuate de cei de la Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea nu vor mai fi trimişi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare din buzunarul propriu, noua conducere a spitalului dând asigurări că a găsit soluţiile financiare să aprovizioneze farmacia internă.

Bolnavii internaţi în spital nu vor mai trebui să îşi cumpere medicamentele şi materialele necesare pentru tratamentul prescris de medici pe perioada spitalizării. „În urma discutării în consiliul medical cu colegii a deficienţelor constatate de către Casa de Sănătate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea am luat toate măsurile necesare ca să nu mai avem aceste probleme. S-a reactualizat lista medicamentelor obligatorii conform protocoalelor terapeutice pe care le aveam la nivelul spitalului, iar acum singurele probleme sunt, ca peste tot în ţară, furnizorii, care, fie schimbă preţul, fie nu ne mai livrează la preţul vechi şi, uneori, pot apărea sincope, dar medicamantele pentru care noi ne-am angajat prin contractul cu Casa de Asigurări le avem la dispoziţia bolnavilor. Nu putem asigura absolut toate medicamentele, însă avem aproape în totalitate medicamentele pe care noi le-am scris în anexa contractului cu Casa pe baza protocoalelor terapeutice pe care le avem la nivel de spital”, a precizat George Brânzan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.


Măsurile luate de noul management al spitalului vin ca urmare a sancţiunilor aplicate la începutul acestui an de Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea după ce s-a constatat că bolnavii sunt trimişi de către medicii spitalului să-şi cumpere medicamentele prescrise de la farmaciile din jurul spitalului. „Am avut o perioadă destul de îndelungată în care o parte dintre pacienţii internaţi în spital erau trimişi să îşi cumpere medicamente pentru că acestea nu se găseau în farmacia cu circuit închis a spitalului. În ultimul timp, însă, nu am mai avut persoane care să ne solicite să le decontăm noi aceste medicamente, pentru că, de multe ori, aceşti pacienţi erau îndrumaţi către Casa de Sănătate, deşi se ştie foarte bine că normele prevăd ca această decontare să fie făcută de către spitalul judeţean. Printr-o mai bună gestionare a banilor alocaţi, noua conducere a reuşit o mai bună aprovizionare a farmaciei cu circuit închis a spitalului. Un lucru îmbucurător, pentru că pacienţii nu mai sunt trimişi să îşi cumpere, decât în rare cazuri, medicamentele de la farmaciile cu circuit deschis”, a declarat Costică Pleşoianu, medicul şef al Casei.
În luna mai a acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea a primit o amendă de 176.000 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că pacienţi internaţi au fost trimişi să îşi cumpere din farmaciile cu circuit deschis medicamentele necesare pentru tratament, pentru că acestea nu existau în farmacia spitalului.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este cel mai mare spital din judeţ şi se află în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

11.11.2015 - 19:18mihaela:Doamne , sunt revoltata de ce citesc. Fratilor cum nu se da bilet cu medicamente sa le cumparam la pacienti internati? Socrul meu este internat la neurologie de 5 zile si numai azi am avut de cumparat medicamente de 100 ron. Toti pacientii din salon cumpara medicamente.

Minciuni pe fata cine a scris randurile de mai sus a avut vreun interes

Multumesc

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...