Administraţie

Consiliul Local al municipiului Orşova-Mehedinţi a fost dizolvat

Aceeaşi soartă o are şi Consiliul Local Strehaia, unde aleşii nu s-au mai întâlnit de mai bine de jumătate de an

Consiliul Local Orşova a fost dizolvat prin decizia luată săptămâna trecută de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Prefectul de Mehedinţi a cerut în instanţă dizolvarea pe motiv că forul nu s-a întrunit timp de cinci luni consecutive. Decizia este definitivă. Aceeaşi soartă o are şi Consiliul Local Strehaia, unde aleşii nu s-au mai întâlnit de mai bine de jumătate de an, potrivit prefectului.

Consiliul Local Orşova nu s-a întrunit în anul 2014 în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai

Oraşul Orşova, localitate cu rang de municipiu, a rămas fără Consiliu Local, prin hotărârea pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Prefectul de Mehedinţi a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Strehaia pe motiv că nu se mai întrunise timp de cinci luni consecutiv: ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai. Tribunalul Mehedinţi s-a pronunţat în data de 11 februarie şi a admis cererea formulată de reclamant. Consiliul Local al municipiului Orşova a făcut recurs, iar Curtea de Apel s-a pronunţat în acest dosar, în sensul că a respins recursul, ceea ce înseamnă că, începând cu data de 3 septembrie, Consiliul Local Orşova este dizolvat.

Decizia, unică în istoria administrativă a Mehedinţiului, va bulversa activitatea Primăriei Orşova. Puterea decizională rămâne acum în mâinile primarului Ion Manea şi este puţin probabil ca Guvernul să aprobe organizarea unor alegeri locale.
Din punct de vedere administrativ, situaţia de la Orşova este extrem de delicată, întrucât prin decizia de dizolvare a Consiliului Local Orşova toate hotărârile emise de forul local de la data intentării procesului sunt ilegale. Cazul de la Orşova nu va fi însă singular, în perioada următoare un alt oraş din Mehedinţi (Strehaia) va rămâne fără Consiliu Local.
“Pentru că nu s-a întrunit Consiliul Local în prima parte a anului 2014, s-a încercat să se găsească motivele, nu au reuşit să se reunească, din diverse motive care nu ne-au interesat în mod direct, am solicitat în nume personal şi în numele instituţiei dizolvarea de către instanţă, fapt ce a fost confirmat de către instanţă în acest moment. Este o chestiune corectă, nu se mai putea continua în acest ritm”, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...