Inedit

Casa memorială a lui Nicolae Ceauşescu rămâne un simbol al Scorniceştiului

Zeci de turişti din ţară şi străinătate vin lunar să viziteze locuinţa fostului dictator, devenită muzeu cu intrare liberă

Casa memorială a fostului dictator Nicoale Ceauşescu, administrată acum de nepotul acestuia, Emil Bărbulescu continuă să stârnească curiozitatea zecilor de turişti din ţară şi străinătate, care lunar îi calcă pragul pentru a admira locul în care a copilărit acesta.

Primarul localităţii, Cătălin Davidescu, susţine că turiştii sunt interesaţi să afle amănunte despre copilăria fostului dictator şi sunt îndrumaţi de reprezentanţii primăriei să meargă la Casa Memorială să o viziteze. „Casa memorială nu este în administrarea noastră. Este particulară. Aparţine nepotului lui Ceauşescu. Turiştii pot vizita casa de la stradă, iar dacă Emil Bărbulescu le permite, pot intra. Eu nu am vorbit deloc cu acesta de când sunt primar şi nu ştiu dacă mai doreşte să investească ceva acolo. Nouă nu ne-a cerut niciodată ajutorul”, a declarat primarul din Scorniceşti. Casa, devenită între timp muzeu, poate fi vizitată de oricine îşi doreşte acest lucru, fără a plăti o taxă de intrare. În timpul comunismului, unii şcolari erau făcuţi pionieri în curtea casei în care s-a născut Nicolae Ceauşescu. Locuinţa a fost construită în jurul anului 1890. În 1979, casa a fost reamenajată chiar de către fostul dictator.
În interiorul casei din Scorniceşti există diverse obiecte specifice acelei perioade, precum ii, vase de bucătărie sau lăzi de zestre, care se găsesc la intrare şi în camera din dreapta. În camera din stânga se află poze cu parinţii lui Nicolae Ceauseşcu, diferite obiecte care le-au aparţinut acestora şi o pictură cu Ceauşescu la 14 ani. Mobila din casa lui Ceauşescu este originară, iar în curtea casei se află amplasată şi o statuie a dictatorului. Statuia are trei metri cu tot cu soclu. Bustul este de 1,80 metri înălţime şi 2,17 lăţime. Monumentul nu a fost pus în centrul oraşului, deoarece nepotul fostului dictator vrea ca oamenii să vină să viziteze Casa Memorială a lui Nicolae Ceauşescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...