Eveniment

Maratonul Olteniei 2015, în sprijinul copiilor născuţi prematur din Vâlcea

Fondurile strânse din taxa de participare din acest an, 10 mii de euro, au fost donate secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea.
Timp de două zile, pe 29 şi 30 august, sute de iubitori ai sportului din toată ţara s-au aflat la Râmnicu Vâlcea pentru a participa la Maratonul Olteniei. Ediţia din acest an a competiţiei sportive, cea mai mare din zona Olteniei, a reunit peste 400 de ciclişti şi încă 230 de alergători de cursă lungă, care au dorit ca, pe lângă cele câteva ore petrecute în aer liber, să dea şi o şansă în plus de supravieţuire copiilor născuţi prematur din Vâlcea. În total, 10 mii de euro, adunaţi din taxa de participare, au fost donaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea pentru achiziţionarea de echipamente medicale performante necesare secţiei de neonatologie a spitalului.

Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, prima zi fiind dedicată concursului de ciclism – mountain bike, iar cea de-a doua concursului de trail running. Traseele alese anul acesta au fost unele spectaculoase, prin zonele deluroase din jurul oraşului, şi au pus la grea încercare pregătirea fizică a concurenţilor atât la proba de ciclism cât şi la cea de alergare. Competiţia de mountain bike s-a desfăşurat pe doua variante de traseu: scurt - de aproximativ 33 kilometri şi lung - de 51 kilometri. Şi la concursul de alergare au existat două variante: cross pe distanţa de 10 kilometri şi semimaraton de 21,1 kilometri, la finalul celor două competiţii, clasaţii pe primele locuri fiind recompensaţi cu premii, diplome şi medalii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...