Nenumăratele dosare penale deschise în ultimii ani pe numele lui Gheorghe (Gicu) Deaconeasa se pare că au avut un efect direct asupra afacerilor legale sau ilegale desfăşurate de fostul şef al Ocolului Silvic Voineasa, întrucât acesta este confruntat în ultima perioadă cu o acută criză financiară.
Spunem asta pentru că Fiscul i-a scos la vânzare de câteva săptămâni bunurile mobile ale Fundaţiei „Guard Forest” (în contul unor datorii la bugetul de stat neplătite), firma Soficarm SRL este în insolvenţă, iar acum CEC Bank Vâlcea i-a scos la vânzare pensiunea turistică din Voineasa, plus terenul aferent. Preţul de vânzare al pensiunii din Voineasa (de începere al licitaţiei) este de 924.750 lei (din care preţul clădirii este de 659.100 lei şi al terenului este 265.650 lei). Imobilul urmărit este grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale: ipotecă nr. 355/2006 şi Somaţia de plată din 5 august 2013 emisă de BEJ Emilia Mateescu, într-un dosar execuţional deschis la cererea CEC Bank. Concret, în data de 7 septembrie 2015, va avea loc la sediul Biroul executorului judecătoresc Emilia Mateescu din municipiul Curtea de Argeş vânzarea la licitaţie publică a pensiunii lui Gicu Decaoneasa, situată în comuna Voineasa, punctul Lunca cu Pădure, compus din teren în suprafaţă de 4.243 mp şi construcţiile situate pe acesta, compuse din clădirea Pensiunea „Piatra Lotrului”, având suprafaţa utilă totală de 420,2 mp şi un foişor cu suprafaţa de 35,46 mp, proprietatea debitorilor Gheorghe Deaconeasa şi Rodica Deaconeasa.
Persoanele care doresc să cumpere imobilul la licitaţie sunt obligate să depună până la termenul vânzării o cauţiune reprezentând 10% din preţul de începere al licitaţiei, pe seama şi la dispoziţia Biroului executorului judecătoresc Emilia Mateescu. Debitorul Gicu Deaconeasa sau garantul ipotecar nu pot licita nici personal, nici prin alte persoane.
Preţul de pornire a licitaţiei este preţul oferit, dacă acesta este mai mare decât cel la care s-a făcut evaluarea, iar, în caz contrar, este 75% din preţul de evaluare, după ce acesta a fost redus potrivit prevederilor din Codul de procedură civilă. În cazul în care imobilul se vinde grevat de drepturi de uzufruct, uz sau servitute, intabulate ulterior înscrierii vreunei ipoteci şi dacă aceste creanţe nu vor fi acoperite la prima licitaţie, se va proceda, în aceeaşi zi, la o nouă licitaţie pentru vânzarea imobilului liber de aceste drepturi.
Mai spunem că vânzarea la licitaţie a Pensiunii „Piatra Lotrului” se va efectua separat pentru fiecare imobil sau corp de proprietate, cu respectarea prevederilor legale, iar acestea se vor vinde la cel mai mare preţ oferit. Creditorii urmăritori sau intervenienţi nu pot să adjudece bunurile oferite spre vânzare la un preţ mai mic de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat.