Politică

Doi miniştri au venit la Craiova pentru a asculta problemele din sudul României

Duşa şi Stroe au dat o veste bună: săptămâna viitoare se face rectificare bugetară

Preşedinţi de consilii judeţene şi prefecţi din nouă judeţe au fost prezenţi luni, 13 august, la Craiova, la o întâlnire cu doi dintre miniştrii cabinetului Ponta, Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor, şi Radu Stroe, ministru delegat pentru Administraţie. Au fost discuţii despre rectificarea bugetară aşteptată de toate autorităţile, despre seceta care face ravagii în agricultură şi altele.

Întâlnire importantă la Craiova, unde preşedinţii de consilii judeţene şi prefecţi din 9 judeţe din sudul României au avut ocazia de a-şi expune problemele cu care se confruntă în faţa a doi miniştri ai Cabinetului Ponta.
“A fost un bun prilej pentru fiecare dintre noi să ne cunoaştem, pentru că de două luni avem preşedinţi de consilii judeţene şi prefecţi noi în unele judeţe. Noi am ridicat probleme specifice fiecărui judeţ, seceta fiind un subiect sensibil cu care se confruntă, acum, toată România”, a declarat Ion Prioteasa, preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj şi gazdă a evenimentului. Săptămâna viitoare, din banii care sunt, Guvernul face o rectificare bugetară. Nu vor fi foarte mulţi bani pentru comunităţile locale, însă ministrul Duşa a asigurat că “se va face o împărţire în aşa fel încât fiecare unitate administrativă să poată funcţiona până la sfârşitul anului. Bani pentru investiţii vor fi redistribuiţi acolo unde anumite obiective sunt în curs de finalizare”.

“Să fim interceptaţi, dar legal!”

Despre scandalul interceptărilor telefonice, ministrul Duşa a precizat că nu îl miră, însă speră ca ascultarea convorbirilor să se facă legal. “Este posibil să fim interceptaţi, dar sper să fie în spiritul legii. Pe mine mă intrigă povestea cu Victor Dobre. Este acuzat acum de tentativă de fraudare a listelor electorale. Mă îndoiesc că Paul Victor Dobre este capabil de aşa ceva”, a declarat, la rândul lui, şi ministrul Radu Stroe. Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul general a solicitat Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre.
“Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Parlamentului României – Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de numitul DOBRE VICTOR – PAUL, fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, deputat în Parlamentul României sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, prev. de art 248 raportat la art. 2481 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Prezenţa mare la vot, pusă pe seama obiectivelor turistice

Întrebat de reporterul “Săptămâna în Oltenia” cum vede prezenţa de peste sută la sută la referendum în unele localităţi, exemplu în Dolj fiind comuna Gogoşu, localitate cu cel mai mic număr de locuitori, ministrul Duşa crede că obiectivele turistice din zonă au fost determinante. În comuna în care nu există semnal la telefonul mobil, în ziua referendumului, la o secţie de votare a fost prezenţă de 109 la sută. În Gogoşu nu se află niciun obiectiv turistic.

Ioan Rus spune că „a fost demisionat”

La ieşirea de la audierile de la Parchet, fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a declarant că „subiectul numărului persoanelor de pe listele electorale permanente a condus inevitabil la implicarea procurorilor”
„Asupra mea s-au exercitat nenumărate presiuni, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, aşa ceva este inacceptabil. Eu sunt un politician corect şi onest, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc eu, drept pentru care mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor”, a declarat Rus. Fostul ministru a mai precizat că „Traian Băsescu şi Crin Antonescu se comportă ca două fete mari”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...