Eveniment

Scandal cu topoare între două bande rivale

Reglare de conturi la marginea Severinului între banda lui Savu şi a lui Barbu

Primele victime s-au întregistrat în rândul ţiganilor lui Costel Barbu care nici el nu este uşă de biserică. Mai întâi, a fost bătut liderul Costel Barbu apoi un văr de-al acestuia, Eduard, care a primit o lovitură de topor în umăr. Costel Barbu spune că el şi ţiganii îşi vor face singuri dreptate dacă poliţia nu-l trage la răspundere pe interlopul Vasile Armanca alias „Savu” de la Brezniţa şi pe complicii lui.

Poliţiştii mehedinţeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale împreună cu colegi de la alte departamente sunt în alertă de câteva zile pentru a da de urma unui interlop din comuna Brezniţa de Ocol. Acesta este suspectat că ar fi iscat un scandal monstru între banda lui şi un grup de ţigani de la marginea Severinului. Cel căutat se numeşte Vasile Armanca zis „Savu”. În reglările de conturi s-au folosit topoare, săbii şi ciomege. Unul dintre locotenenţii lui „Savu” a avut şi un câine din rasa „Pitbull” pe care l-ar fi asmuţit pe ţigani. Până ieri, oamenii legii nu au reuşit să-l prindă pe „Savu”, „capul răutăţilor”. Motivul răfuielilor nu este unul rasial între ţiganii lui Barbu şi românii lui Savu, ci cel mai probabil pentru supremaţie în zonă.

Bătălii de tradiţie

"M-a lovit pe mine prima dată. Acum iar a mai tăiat pe unul de-al nostru, are zece centimetri tăietura. Îi dădură cu toporul în umăr.", Costel Barbu

Conflictele sunt ca un fel de „tradiţie” şi se succed de ani buni, poate chiar de zeci de ani. De joi, 9 august 2012, Poliţia Mehedinţi se confruntă cu scandalul izbucnit între familiile de ţigani ce trăiesc în casele de la marginea Severinului către comuna Brezniţa de Ocol şi mai mulţi interlopi din Brezniţa de Ocol, renumiţi pentru agresivitatea lor.
Joi, un fel de lider al ţiganilor, pe nume Costel Barbu, a fost bătut şi tăiat pe spate într-un service auto din Brezniţa de Ocol, atunci când acesta a venit să-şi ia o maşină de la reparat. A doua zi, toate cele 30 de familii de rromi, care locuiesc pe aceeaşi stradă şi sunt rude cu Costel Barbu, susţin că au fost terorizate de interlopii din Brezniţa. Sâmbătă a fost rândul vărului lui Barbu, Eduard Barbu, să fie atacat. El a fost lovit cu toporul în umăr în timp ce se afla într-o spălătorie auto. Cel care acum este căutat de poliţie pentru lovire, Vasile Armanca alias „Savu”, era căutat de poliţie şi pentru deţinere şi consum de droguri. „Eu mă aflam în spălătorie, Savu a scos toporul la mine şi m-a lovit aici. Nu am avut conflicte înainte cu el, nu am avut nicio problemă. În momentul în care am apărut în faţa lui şi m-a văzut a scos de sub scaunul pe care stătea un topor şi a venit înspre mine. Eu am fugit şi el a fugit după mine cu toporul. Este în conflict cu vărul meu, cu Barbu Costel”, a spus Eduard Barbu. Peste 50 de rromi au venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a fi alături de acesta.
Romii anunţă că îşi vor face singuri dreptate în cazul în care agresorul nu va ajunge după gratii. „M-a lovit pe mine prima dată. Acum iar a mai tăiat pe unul de-al nostru, are zece centimetri tăietura. Îi dădură cu toporul în umăr. Azi-dimineaţă veni cu pistolul peste mine, eram în faţa porţii, scoasă pistolul şi zisă: «Bă, vedeţi că vă omor dacă nu ne daţi 100.000 de euro ca să ne împăcăm cu voi». O să ne facem legea singuri”, a spus Costel Barbu. Tot sâmbătă şi alte rude ale lui Costel Barbu au fost agresate de aceiaşi indivizi. „Ne-au ameninţat şi cu un câine din ăla, pitbul. E dezastru, nu se ia măsuri, trebuie să stăm închişi în casă. Fata mea şi cu nora mea s-au dus până la colţ să ia o îngheţată şi a oprit o maşină roşie. A înjurat-o pe noră-mea, dacă nu era femeia de la îngheţată ca să le bage în magazin, era distrusă”, a spus o femeie care locuieşte vizavi de casa lui Barbu. „Eu veneam spre casă şi Savu m-a întrebat dacă sunt neam cu Barbu, eu tremuram toată, avea un cuţit şi noroc că am intrat într-o scară de bloc. Dacă nu intram mă omora cu cuţitul”, a declarat o ţigancă.

Poliţia nu l-a găsit acasă pe „Savu”

Poliţia spune că a încercat o mediere între cele două tabere, dar fără succes. „Este vorba de un conflict care a avut loc în urmă cu trei săptămâni între o persoană din Turnu Severin, care a avut o altercaţie minoră cu o doamnă din Brezniţa de Ocol. De aici s-a ajuns la un conflict mai mare degenerând în acte de violenţă. Noi ne-am deplasat cu operativitate la faţa locului imediat ce am fost sesizaţi, am încercat să facem o mediere între cele două părţi. Chiar am reuşit, bărbatul respectiv (n.r. Costel Barbu) a spus că o perioadă va pleca din localitate ca să nu dea motive de a reaprinde conflictul. Din păcate în cursul zilei de astăzi (n.r. sâmbătă), o rudă a persoanei agresate s-a întâlnit în staţia peco cu unul dintre agresori şi pe fondul unor dispute verbale s-a ajuns din nou la o infracţiune de lovire cu un obiect contondent. S-au făcut şi percheziţii în urma acestui eveniment, persoana respectivă se sustrage, este căutată de noi împreună cu colegii de la crimă organizată, cu serviciul de intervenţie rapidă. În momentul în care va fi găsită vom încerca să luăm o măsură de reţinere şi propunere de arestare preventivă pentru fapta comisă”, a precizat comisarul şef Marin Ciobotea de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi.
Ofiţerii de la Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat sâmbătă seară două percheziţii la imobilele deţinute de „Savu”, ocazie cu care au fost descoperite 25 grame de cannabis, un cântar, o râşniţă de tocat drogurile şi alte substanţe care urmează să fie analizate. Savu se mai afla în atenţia oamenilor legii şi pentru deţinerea unor documente false, mai exact o carte de identitate şi permis de conducere pe numele unui cetăţean din Brezniţa de Ocol. În scop preventiv, în zonă au fost mobilizate adevărate forţe reprezentate de zeci de poliţişti şi jandarmi. La acţiunea de restabilire a liniştii şi ordinii publice au participat şi „mascaţii” mehedinţeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...