Ultima Oră

Cod Galben de ploi şi vijelii în 32 de judeţe până marţi noapte

Din Oltenia, judeţele Gorj şi Vâlcea sunt cele mai expuse, în special în zonele montane.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o atenţionare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ valabilă începând de luni după-amiază de la ora 16.00, până marţi noapte, la ora 23.00, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia vremii.
Potrivit ANM, în perioada menţionată vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.
Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40....50 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.


Judeţele care au intrat luni după-amiază sub Cod Galben de ploi sunt Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Sălaj, Cluj, Bistriţa Năsăud, Neamţ, Iaşi, Alba, Mureş, Harghita, Bacău, Vaslui, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi municipiul Bucureşti.
Meteorologii precizează că fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în restul teritoriului, dar pe intervale mai scurte de timp.
Vreme rece în Oltenia până în 22 august
În intervalul 19 – 22 august, vremea va fi rece în Oltenia pentru această perioadă din an, cu o medie regională a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 22 de grade. În restul intervalului, temperaturile diurne vor fi normale sau uşor mai mari decât în mod obişnuit în această perioadă. Nopţile vor fi tot mai răcoroase, iar cele mai mici temperaturi se vor înregistra la mijlocul intervalului, când media lor pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 13 grade. În prima săptămână va ploua în fiecare zi şi pe arii restrânse vor fi posibile cantităţi mai importante de apă. În cea de a doua săptămână probabilitatea de ploaie va fi mai scăzută.
La munte, manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi până în data de 22 august.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...