Economic

Deschiderea Transalpinei revigorează turismul de tranzit la Rânca şi Obârşia Lotrului

De luni, 17 august, circulaţia pe DN 67 C este deschisă oficial, dar numai pe timpul zilei şi numai pentru autovehicule cu o greutate maximă de 3,5 tone

Vineri, 14 august, o comisie tehnică din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, însoţită de Ion Călinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Sorin Arjoca - subprefect al judeţului Gorj şi de reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere din judeţele Gorj şi Vâlcea, a efectuat verificări privind stadiul realizării sistemului de semnalizare, avertizare şi siguranţă rutieră pe DN 67 C Transalpina. Din cele constatate la faţa locului, s-a concluzionat că sunt întrunite elementele principale de siguranţă rutieră pentru desfăşurarea traficului în condiţii de şantier.
A fost înaintată către CNADNR solicitarea ca începând de luni, 17 august, să fie ridicată restricţia de drum închis şi permiterea tranzitării în condiţii de şantier pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată de 3,5 tone, zilnic, în intervalul orar 7.00-19.00, autorităţile recomandând ca viteza medie de deplasare să nu depăşească 30 km/h din cauza dificultăţii tehnice a traseului. Ulterior, va fi transmisă o altă solicitare cu privire la permiterea circulaţiei rutiere în condiţii de şantier pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată de 7,5 tone. Anunţul deschiderii oficiale a circulaţiei a dat satisfacţie şi cabanierilor şi proprietarilor de pensiuni din zonă, care susţin că deja sunt contactaţi pentru rezervări de numeroşi turişti ce vor să profite de timpul rămas până în octombrie, când circulaţia va fi din nou închisă, din cauza ninsorilor, pentru a parcurge şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România (2.100 m în Pasul urdele, la Obârşia Lotrului).

Inspecţie şi la asfaltările de pe Defileul Jiului

Potrivit lui Ion Tudor, directorul SDN Târgu-Jiu, inspecţia a fost efectuată la recomandarea directorului general al CNADNR, Narcis Neaga. Tudor a mai afirmat că situaţia montării panourilor de circulaţie şi de siguranţă pe respectivul tronson a fost transmisă directorului CNADNR. “Am fost mai multe echipe în inspecţie astăzi, dar nu numai pe Transalpina, ci şi pe Defileul Jiului, pentru a vedea cum decurg lucrările de asfaltare acolo. În ce priveşte Transalpina, am întocmit un raport cu ceea ce am găsit în teren. Nu putem să luăm noi, la nivel local, decizia de a deschide oficial Transalpina. Directorul general al CNADNR, împreună cu membrii comisiei de specialitate stabilesc acest lucru. Am realizat prima fază din crearea condiţiilor de siguranţă pe acest drum. Avem peste 5.000 de metri liniari de parapeţi”, a explicat Ion Tudor.


Mai trebuie turnat strat de uzură pe 30 km, până la Sebeş

Potrivit celor de la Drumurile Naţionale, şoseaua este gata în proporţie de 80%, pentru că stratul de uzură al asfaltului nu e turnat pe un tronson de 30 de kilometri, iar marcajele rutiere sunt provizorii. Pe DN 67C Transalpina, sectorul Bengeşti - Sebeş (km 0+000 - km 148+414), circulaţia rutieră prezintă condiţii de siguranţă doar între localităţile Bengeşti - Rânca (km 0+000- km 34+500). Deşi asfaltat proaspăt în proporţie de peste 70%, sectorul cuprins între km 34+500 (Rânca, Gorj) şi km 148+414 (Sebeş, Alba), nefinalizarea lucrărilor de construcţie fac imposibilă asigurarea condiţiilor optime de siguranţă a traficului rutier.
Şoseaua este supranumită “Drumul Regelui” pentru că, în 1938, când a fost construită, a fost inaugurată de însuşi regele Carol al II-lea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...