Inedit

A agăţat ghetele de fotbal în cui şi acum ocupă fotoliul de primar

Fostul fotbalist al FC Argeş, Mircea Stan, a fost ales primar în comuna Coloneşti-Olt

Actualul primar al Coloneştiului, Mircea Stan, înceară să se adapteze cu funcţia obţinută la alegrile locale din iunie, până atunci acesta activând ca fotbalist la FC Argeş, o echipă din Piteşti. Cel care l-a făcut să renunţe la ghetele de fotbalist şi să vină la cârma comunei a fost chiar tatăl său, Nicolae Stan, fost primar al acestei localităţi. Acesta a renunţat la funcţia de edil pentru cea de deputat în Parlamentul României.

Topul localităţilor cu cea mai mare prezenţă la vot

Costineşti (Constanţa) 233%
Eforie (Constanţa) 191%
Coloneşti (Olt) 184%
Tătuleşti (Olt) 147%
Râca (Argeş) 123 %

Mircea Stan a activat ca fundaş, mai multe sezoane, la FC Argeş. Dar, într-o zi a decis să renunţe să mai îmbrace echipamentul sportiv pe care l-a înlocuit cu costumul elegant pe care îl îmbracă în fiecare zi când vine la muncă, la Primăria Coloneşti, unde este acum primar. El ocupă scaunul lăsat liber de tatăl său, după ce a candidat la alegerile parlamentare şi a obţinut funcţia de deputat în Parlamentul României. „Există o diferenţă destul de mare între ce făcem pe terenul de fotbal şi ce fac acum. Până la urmă pe teren făceam ceva ce am învăţat de mic, iar acum pentru postul de primar o să iau şi eu totul pas cu pas şi sper ca lucrurile să meargă cât mai bine. Sper să nu-i dezamăgesc pe cei ce m-au votat”, a declarat actualul primar al Coloneştiului. Acesta recunoaşte însă că mai suspină şi acum după echipamentul pe care îl îmbrăca ori de câte ori intra pe teren, însă îi place şi funcţia de primar şi să fie mereu în slujba cătăţenilor săi. De asemenea, Mircea Stan, a fost şi profesor la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Piteşti.
Primarul se poate lăuda şi cu prima sa realizare. A reuşit să-şi mobilizeze oamenii şi să vină în număr cât mai mare la vot, la referendum. Astfel, prezenţa la vot a fost de 184% la Coloneşti. Primarul Mircea Stan a explicat atunci motivul pentru care comuna lui a înregistrat un număr aşa de mare de votanţi. „În localitatea noastră trăiesc, muncesc, se odihnesc, au case circa 800 de cetăţeni cu drept de vot, dar cu buletine de Piteşti şi de Slatina, ăsta-i secretul. Suntem la jumatea drumului dintre cele două oraşe şi mulţi muncesc acolo. Duminica vin aici, la familii, iar când e de votat, votează pe listele suplimentare şi ne ridică procentul. Sincer să fiu, i-am şi mobilizat pe oameni, i-am anunţat să vină, să-l dăm jos pe nemernic. Plus că a mai fost un băiat care e consilier. El a stat cu un banner şi a oprit maşinile care treceau pe drumul european”, a spus atunci primarul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...