Eveniment

Adi Panduraşu, executat pentru un credit neachitat de 508.000 lei

Preţul de începere al licitaţiei cerut de CEC Bank este de aproape 40.000 euro, puţin peste o treime din suma datorată de consilierul local râmnicean

La cererea de executare silită formulată de creditoarea CEC Bank SA Râmnicu Vâlcea, executorul judecătoresc Emilia Mateescu va organiza peste câteva săptămâni vânzarea la licitaţie publică a imobilului situat în intravilanul municipiului Râmnicu Vâlcea, punctul “Filipini” (zona Râureni), reprezentat de teren arabil compus din suprafaţă de 3.160 mp, proprietatea consilierului local Adi Panduraşu. Preţul de vânzare al imobilului deţinut de Adi Panduraşu (de începere al licitaţiei) este de circa 170.000 lei (aproape 40.000 euro). Imobilul urmărit este grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale: ipotecă în favoarea creditorului CEC Bank SA pentru garantarea creditului de 508.000 lei plus accesoriile, urmărirea silită imobiliară notată de BEJ Emilia Mateescu în dosarul nr. 293/2013 la cererea creditorului CEC Bank SA pentru suma de 300.000 lei plus cheltuielile de executare silită. Imobilul se vinde liber de sarcini. Procedura se face în temeiul titlurilor executorii reprezentate de Contractul de garanţie reală imobiliară nr. 680 din 8 august 2008 autentificat sub nr. 1678 de BNP Negru Radu ce garantează Contractul de credit nr. 2052/164 din 7 august 2008 şi încheierea de stabilire cheltuieli de executare silită emisă în data de 2 octombrie 2013 în prezentul dosar execuţional. Executorul invită persoanele care doresc să cumpere imobilul la licitaţie (să participe la licitaţia publică) să depună până la termenul vânzării, la unitatea prevăzută de lege, la dispoziţia executorului judecătoresc, o garanţie reprezentând 10% din preţul de începere al licitaţiei pentru termenul respectiv. Garanţia se poate depune pe seama şi la dispoziţia Biroului executorului judecătoresc Emilia Mateescu. Termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare însoţite de dovada consemnării este ziua lucrătoare premergătoare licitaţiei, cu excepţia ofertelor de cumpărare cel puţin egale cu preţul de începere a licitaţiei, care pot fi depuse inclusiv în ziua licitaţiei. Nu au obligaţia de a depune cauţiunea prevăzută mai sus următoarele persoane: creditorii urmăritori sau intervenienţi, persoanele care împreună cu debitorul deţin imobilul urmărit în proprietate comună pe cote-părţi şi titularii unui drept de preempţiune.


Debitorul nu poate participa la licitaţie nici personal, nici prin intermediari

Potrivit anunţului publicat recent de executorul judecătoresc Emilia Mateescu, licitaţia este programată să aibă loc luni, 24 august 2015. Poate participa la licitaţie, în calitate de licitator, orice persoană care are capacitate deplină de exerciţiu, precum şi capacitatea să dobândească bunul ce se vinde. Solvabilitatea şi capacitatea sunt lăsate la aprecierea sumară şi imediată a executorului judecătoresc Emilia Mateescu, care poate refuza făcând menţiune despre aceasta în procesul-verbal de licitaţie. Debitorul Adi Panduraşu nu poate licita nici personal, nici prin alte persoane. Persoanele care s-au înscris la licitaţie se vor prezenta la locul organizării licitaţiei, la data şi ora stabilite pentru vânzare având asupra lor actul de identitate şi, dacă este cazul, dovada calităţii de reprezentant. Mandatarul trebuie să prezinte o procură specială autentică, care se va păstra la dosarul executării. Preţul de pornire a licitaţiei este preţul oferit, dacă acesta este mai mare decât cel la care s-a făcut evaluarea, iar, în caz contrar, preţul de pornire al licitaţiei este cel prevăzut în publicaţiile de vânzare. În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 30 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie. La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei şi există cel puţin doi licitatori, la acelaşi termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire al primei licitaţii. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia. În conţinutul publicaţiei de vânzare întocmite pentru cel de-al doilea termen vor fi inserate, sub sancţiunea nulităţii, toate aceste menţiuni privind modul de stabilire a preţului de adjudecare a imobilului la al doilea termen. Dacă nici la a doua licitaţie imobilul nu a fost adjudecat, la cererea creditoarei, executorul judecătoresc va putea stabili o nouă licitaţie. La termenul stabilit, licitaţia va începe de la preţul de 50% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine acest preţ şi există cel puţin doi licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preţ oferit, chiar dacă acesta din urmă este mai mic decât valoarea creanţei ori a garanţiei. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de pornire al acestei licitaţii. În conţinutul publicaţiei de vânzare întocmite pentru cel de-al treilea termen vor fi inserate, sub sancţiunea nulităţii, toate aceste menţiuni privind modul de stabilire a preţului de adjudecare a imobilului la al treilea termen.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.08.2015 - 12:23hanibal:Nemernicul asta parca este si consilier municipal!!Halal consiliu ,halal partide!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...