Economic

Zeci de pensiuni de la Rânca, scoase la vânzare din cauza Transalpinei

Oficial, artera ce străbate zona montană din patru judeţe este în continuare închisă, situaţie care a diminuat dramatic numărul de turişti

Câteva zeci de cabane şi pensiuni din zona montană Rânca au fost scoase la vânzare după ce proprietarii au înregistrat pierderi considerabile din cauza numărului de turişti aflat în scădere, a declarat vineri, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor Rânca, Constantin Pănescu. El acuză şi nepăsarea autorităţilor de control, susţinând că 70% din proprietari funcţionează în ilegalitate.


Potrivit sursei citate, principalul motiv pentru care numărul turiştilor în Rânca a scăzut în mod semnificativ în ultimul an este reprezentat de închiderea DN 67C Transalpina din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie. Reducerea numărului de turişti a dus la o scădere a profiturilor proprietarilor din zonă, mare parte dintre aceştia neavând cu ce să îşi achite împrumuturile contractate pentru construcţia hotelurilor, pensiunilor şi vilelor. “În ultimii ani, s-au construit multe vile şi pensiuni în Rânca. Din cauza închiderii Transalpinei, mulţi patroni au început să le vândă. Şi eu mă număr printre ei, pentru că am rate la bancă şi nu mă mai descurc cu banii. De când este incertă situaţia cu Transalpina, turiştii sunt din ce în ce mai puţini, iar despre profit nici nu mai încape vorba. Avem concurenţă neloială, adică cei care avem acte suntem vreo 300, iar alţi 700 de proprietari funcţionează în ilegalitate”, a spus Constantin Pănescu.

Deschiderea circulaţiei la 1 august, termen ratat de CNADNR

Conform ultimei informări din iulie 2014 a reprezentanţilor CNADNR, pe drumul naţional DN 67C Transalpina, sectorul Bengeşti - Sebeş (km 0+000 - km 148+414), circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti - Rânca (km 0+000- km 34+500). Sectorul de drum naţional DN 67C Transalpina, cuprins între km 34+500 (localitatea Rânca, judeţul Gorj) şi km 148+414 (localitatea Sebeş, judeţul Alba) este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilităţii asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier, interdicţia fiind semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la începutul lucrărilor în anul 2008. CNADNR susţinea, totuşi, luna trecută, că este posibil ca circulaţia să fie permisă pe un tronson mult mai lung începând de la 1 august a.c., termen care s-a dovedit nereal.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...