Actualitate

Lider sindical de la Hidroserv: “Se vrea ca această societate să ajungă pe mâna băieţilor deştepţi!”

30 de muncitori ai societăţii au intrat în greva foamei vineri, 24 iulie, nemulţumiţi de prevederile noului Contract colectiv de muncă

Vineri, 24 iulie, mai mulţi salariaţi ai societăţii s-au baricadat în curtea sediului din Râmnicu Vâlcea şi au anunţat că intră în greva foamei, nemulţumiţi de noul contract de muncă prezentat de conducerea Hidroserv. Ei cer şi plata restanţelor salariale neachitate din 2013.
Greviştii sunt hotărâţi să nu renunţe la protest, chiar dacă au primit mai multe ameninţări de la conducerea societăţii. „Oamenii aceştia lucreză 12-16 ore în fiecre zi. Au depăşit şi norma românescă, ce să mai vorbim de norma europeană. Pe caniculă, fără să li se asigure condiţii decente de muncă. Şi, acum e cald, nu se ştie cât vor mai rezista aceşti oameni în greva foamei. 6 persoane au fost transportate deja la spital. În mod normal, pentru că au anunţat greva, ar trebui să fie asistenţă medicală în interior, dar domnul director nu permite acest lucru. Liderul de sindicat de la Vâlcea a refuzat să plece cu salvarea pentru că domnul director a spus că dacă pleacă nu se mai poate întoarce. Am auzit că directorul spune că se face o grevă a foamei ilegală. Unde o fi auzit dumnealui aşa ceva?”, spune liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristi Popescu.


Acesta a adus o serie de acuze şi administratorului judiciar, Remus Borza, suspectat că vrea să dea Hidroservul pe „mâna băieţilor deştepţi din energie”. „Oamenii sunt în această formă de protest nu pentru că vor salarii mai mari, chiar dacă acestea nu au mai crescut din 2010, ci pentru că vor să semneze contractul colectiv de muncă, vor stabilitate în condiţiile în care au fost disponibilizaţi 900 de oameni. De asemenea, vor banii restanţi din 2013 şi 2014. Se spune că aceşti bani se vor da când societatea va ajunge pe profit. Ce fel de manageri sunt aceştia care au condus Hidroservul de doi ani, care au dat sute de oameni afară şi care nici până acum nu au ajuns la profit? Nu se doreşte acest lucru. Remus Borza, administratorul judiciar, alături de Radu Silaghi, vor ca această societate să ajungă la băieţii deştepţi din energie”, a mai precizat sindicalistul.

Conducerea Hidroserv: „Greva este ilegală!”

În replică, conducerea societăţii spune că protestul nu este unul legal. „Am crezut că oamenii se vor lămuri şi în două ore se va termina totul. Revendicările lor nu sunt de natură salarială. Sunt puse în discuţie nişte bonuri care erau trecute în contractul colectiv de muncă, expirat în luna martie 2014. A început negocierea unui nou contract de muncă. Momentan, au ajuns documentele la Ministerul Energiei, iar sindicatele nu şi-au prezentat punctul de vedere. Revendicările lor se referă şi la primele restante din 2013-2014. Le-am recunoscut, le-am acceptat, însă nu avem fondurile necesare. Când situaţia o va permite, atunci le vom plăti... Altfel, uşile la sediu le sunt deschise, iar oamenii au acces la apă, au acces la grupurile sanitare. Facem toate eforturile să rezolvăm problema, dar greva nu respectă prevederile legale. Sincer vă spun, salariile le-au fost plătite la timp, chiar mai devreme, tichetele de masă le-au primit chiar dacă suntem în pierdere...”, a afirmat Gheorghe Dinculescu, directorul Hidroserv Vâlcea.

Ministrul Liviu Pop acuză jocuri de culise politicianiste

Într-un comunicat trimis, duminică, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, face apel la angajaţii de la Societatea Hidroserv – Râmnicu Vâlcea care au intrat în greva foamei să renunţe la această formă de protest. “Fac apel la lucrătorii de la Hidroserv să nu se lase manipulaţi de cei care au interesul să candideze în 2016 la Primărie din partea PMP. În acest caz, vorbim despre un joc de imagine. Vorbim despre persoane care nu au reuşit să-şi facă datoria în calitate de lideri de sindicat în 2013 şi în 2014, iar astăzi îşi expun în mod inutil colegii”, a declarat Pop, făcând referire, cel mai probabil, la Marian Mirea, preşedintele PMP Vâlcea. “Principalii perdanţi vor fi, din păcate, lucrătorii aflaţi în greva foamei. Cred cu tărie că verificările pe care le va derula, în urma solicitării mele, Corpul de Control vor arăta că în acest caz vorbim despre un protest ilegal, întrucât este încălcată în totalitate Legea Dialogului Social. Aşa cum am demonstrat în repetate rânduri, soluţia o reprezintă aşezarea la masa dialogului şi începerea negocierii contractului colectiv de muncă cu sindicatele reprezentative şi nu cu falşi lideri de sindicat”, a conchis Liviu Pop.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...