Administraţie

Investiţie majoră în oraşul Băbeni

110 miliarde lei vechi pentru o staţie nouă de epurare

Localnicii din Băbeni vor avea în maxim un an o nouă staţie de epurare a apelor uzate după ce operatorul judeţean de apă, SC Apavil SA, a semnat săptămâna trecută contractul de finanţare pe fonduri europene în cadrul programului POS Mediu. Contractul, în valoare de 11.080.516,75 lei, a fost adjudecat în urma asocierii mai multor firme din România şi Europa: SC Conexvil SA, Efacec Engenharia e Sistemas SA şi Efacec Central Europe.

„Până în 2014, vreau să asigur serviciile de apă/canal în tot oraşul”

Primarul Băbeniului, Ion Bîzîc, se declară mulţumit de asigurarea finanţării pentru obiectivul cuprins în strategia de dezvoltare a localităţii. „Aveam o staţie de epurare care nu mai funcţiona în parametrii normali. Construirea noii staţii este o investiţie importantă în condiţiile în care până în 2014 vreau să asigur serviciul de apă/canal pe raza întregii localităţi. Deja, au început lucrările la rebilitarea şi extinderea reţelei de apă din oraş. S-au introdus primele conducte”, a precizat primarul Bîzîc. În cadrul proiectului se preconizează:
- proiectarea, obţinerea acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor, construirea, testarea, aducerea la parametri contractuali şi remedierea defectelor la toate facilităţile necesare pentru tratarea apelor uzate şi nămolului astfel încât acestea să corespundă cerinţelor privind efluentul şi nămolul;
- realizarea unei trepte terţiare de tratare a apelor uzate în vederea încadrării în cerinţele unui emisar senzitiv, conform cerinţelor UE privind apele de suprafaţa senzitive şi reabilitarea în vederea reducerii substanţelor organice biodegradabile periculoase concomitent cu producerea si utilizarea biogazului pentru producerea de curent electric;
- proiectarea, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor permiselor, construirea şi testarea tuturor facilităţilor din cadrul staţiei de epurare pentru a permite tratarea apelor uzate şi nămolului la un nivel care să corespundă cerinţelor privind efluentul şi nămolul. Aceste lucrări includ asigurarea alimentării cu energie electrică şi a unui sistem de automatizare & SCADA şi susţinerea operării în perioada de punere în funcţiune şi perioada de notificare a defectelor. În plus, asigurarea unei conducte de descărcare pentru efluent şi respectiv a unei structuri de evacuare a efluentului în Râul Olt. Totodată, şi municipiul Râmnicu Vâlcea va beneficia de o investiţie similară în cadrul aceluiaşi program, pentru modernizarea staţiei de epurare Râmnicu Vâlcea alocându-se 20.864.497,22 lei. Lucrarea va fi executată de S.C. Delta Acm 93 SRL, Stulz-Planaqua GmbH şi SC Hydro-Carpaţi SRL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...