Economic

Oltchim, încă o lună până la privatizare

Combinatul chimic vâlcean va fi scos la vânzare pentru un preţ de 1,147 miliarde lei pentru participaţia de control la combinatul chimic

Guvernul a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute noul termen pentru demararea procedurii de privatizare a combinatului chimic vâlcean. Ordinea în care se vor derula etapele privatizării Oltchim a fost modificată, astfel că procedura va începe prin licitaţie cu oferta în plic, în 14 septembrie, urmată, dacă va fi cazul, de negociere sau de licitaţie cu strigare şi menţionează că orice investitor interesat poate participa.

Metodă combinată

„Metoda de privatizare a Oltchim este una combinată: licitaţie cu oferta în plic urmată, dacă va fi cazul, de negociere sau de licitaţie cu strigare după regula licitaţiei competitive. Criteriul de selecţie a ofertantului câştigător este cel mai mare preţ oferit pe acţiune. Procedura de privatizare este în continuare deschisă oricărui potenţial cumpărător interesat, inclusiv unor asocieri sau consorţii de investitori”, a anunţat printr-un comunicat Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie. Preţul estimativ pentru participaţia de control la combinatul chimic a fost stabilit la 1,147 miliarde lei, aproximativ 252 milioane euro. Potenţialii ofertanţi vor depune o garanţie de participare la licitaţie în valoare de 34,4 milioane de lei. În luna aprilie, mai multe companii depuseseră oferte neangajante pentru participarea la privatizarea combinatului chimic Oltchim. Printre acestea se numără TISE din Rusia, PCC SE din Germania şi Pegamont Ploieşti. Înainte de data licitaţiei, respectiv în 10 septembrie, este programată o Adunare Generală a Acţionarilor Oltchim, în care va fi discutată propunerea de majorare a capitalul social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţei Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), în valoare de 1,12 miliarde lei, şi prin emiterea de acţiuni noi, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor minoritari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...