Eveniment

Tabere de artă pe Valea Oltului

Timp de 10 zile, participanţii la aceste tabere sunt invitaţi să se lase inspiraţi de cadrul natural oferit de Defileul Oltului

Zeci de artişti plastici din toată ţara, dar şi studenţi şi aspiranţi la actorie s-au reunit zilele acestea, din nou, în staţiunea Călimăneşti pentru a participa la deja tradiţionalele tabere de pictură şi teatru din localitatea vâlceană. Timp de 10 zile, participanţii la aceste tabere sunt invitaţi să se lase inspiraţi de cadrul natural oferit de Valea Oltului şi, sub îndrumarea lui Florin Zamfirescu, să îşi descopere şi să-şi cultive talentele.
Tabăra de teatru iniţiată de actorul Florin Zamfirescu a ajuns anul acesta la ediţia a VII-a. Spre încântarea maestrului născut la Călimăneşti, an de an, numărul participanţilor la acestă tabără a crescut constant, semn că tinerii încă sunt interesaţi de arta teatrală din România. „Tabăra aceasta nu are ca scop pregătirea pentru că nu are când în 10 zile. Are ca scop îndrumarea lor ca să fie în forma cea mai bună la admitere. Am avut bucuria să sesizez pe culoarele şcolii în fiecare dintre anii din urmă, oameni care au fost în tabără. Pe unii îi uitasem, dar sunt oameni care au fost în tabără şi care recunosc că le-a ajutat foarte mult că au fost aici. Deci să ziceam aşa că între 30 şi 50 la sută ajung studenţi pentru că este o primă selecţie faptul că vin în această tabără”, a declarat actorul Florin Zamfirescu. Participanţii sunt în mare parte absolvenţi de liceu care vor să studieze teatrul, dar şi tineri, deja studenţi la această facultate, care vor să dea un exemplu aspiranţilor. „Pentru mine, această tabără înseamnă un început.

Am fost şi anul trecut şi încă nu-mi vine să cred că sunt aici în calitate de student. Anul trecut am fost pentru pregătire şi am luat admiterea. Anul acesta este mult mai bine, mult mai frumos...”, mărturiseşte una dintre participante. Concomitent cu această tabără de teatru, în staţiunea Călimăneşti se desfăşoară şi tabăra internaţională de pictură „Vlaicu Ionescu”, care anul acesta reuneşte 17 plasticieni sosiţi din toate colţurile ţării şi din străinătate. Muză pentru operele de artă pe care vor să le creeze la Călimăneşti le va fi cadrul natural din staţiune şi din jurul ei. „Eu sunt întotdeauna în căutare de elemente, de decoruri şi chiar şi natura mă inspiră foarte mult şi îmi place că toată staţiunea este în mijlocul naturii... Sunt convinsă că la finalul taberei va fi o expoziţie foarte frumoasă”, afirmă Carmen Tepşa, artist plastic venit pentru prima dată în această tabără, care anul acesta a ajuns la cea de a IX-a ediţie.
După aproape un deceniu de când Călimăneştiul se află în centrul atenţiei oamenilor de cultură, autorităţile au tras linie şi au constatat că aceste evenimente le-au adus un mare plus de imagine şi au de gând să le organizeze şi de acum înainte.„Pentru noi înseamnă foarte mult. Ne hrănim din succesul obţinut şi, cu siguranţă, va fi din ce în ce mai bine pentru că ne-am propus acest lucru. Avem într-adevăr o strategie după care ne ghidăm şi nu facem lucrurile întâmplător. Am înfiinţat la nivelul primăriei un serviciu pentru a se ocupa de cultură, de sport şi de turism pentru că suntem o staţiune balneară. Aşa suntem cunoscuţi şi cred că toate aceste lucruri trebuie să se îmbine perfect în aşa fel încât turiştii care vin în staţiune şi care contribuie la ridicarea nivelului de trai al locuitorilor din oraşul Călimăneşti să fie din ce în ce mai mulţi şi mai mulţumiţi”, a precizat primarul Florinel Constantinescu. Cele două tabere care se desfăşoară la Călimăneşti se vor încheia pe 28 iulie cu o expoziţie realizată din lucrările plasticienilor participanţi la tabăra de pictură şi o reprezentaţie teatrală pusă în scenă de tinerii aspiranţi de la actorie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...