Monden

Vâlceanul Ionel Militaru, prezent la reuniunea masonică din Atlanta

În iunie a.c., oraşul de peste Oceanul Atlantic a fost gazda unei Reuniuni Masonice cu participarea a peste 90 delegaţii din 27 de ţări, printre care şi România. Din delegaţia ţării noastre a facut parte şi valceanul Ionel Militaru.
Marele Orient al României (prescurtat M.O.A.R.) este o federaţie mixtă de loji care se defineşte ca putere simbolică suverană, adogmatică şi liberală, continuatoare a tradiţiei începute încă de la 1879 de iluştrii săi înaintaşi.
M.O.A.R. este suveran prin prisma faptului că nu este interesat de recunoaşterea obedienţelor dogmatice şi conservatoare.


M.O.A.R. întreţine relaţii de prietenie atât cu obedienţele care fac parte din reţeaua francmasoneriei adogmatice şi liberale, cât şi cu obedienţele care respectă existenţa sa. M.O.A.R. este o putere simbolică prin faptul că păstrează ritualul tradiţiei iniţiatice.
M.O.A.R. este adogmatic prin faptul că este de părere că opţiunea religiei şi a credinţei ori a non credinţei aparţine individului şi nu este un criteriu de selecţie pentru iniţiere. M.O.A.R. este liberal prin prisma faptului că recunoaşte în egală măsură statutul de iniţiat femeilor şi al bărbaţilor şi lasă la latitudinea lojilor decizia de a se constitui în lojă masculină, feminină ori mixtă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...