Economic

Centrul Expoziţional de la Călimăneşti, hub financiar între Asia şi UE

Milionarul Eduard Ursescu vrea să fructifice amplasamentul acestuia în centrul României pentru atragerea mărfurilor şi banilor din Orientul îndepărtat

Nume foarte rezonant în domeniul afacerilor Eduard Nicolae Ursescu (Edy de Romania, cum l-a consacrat presa tabloidă care-l urmăreşte în excapadele pe Coasta de Azur) are 47 de ani. El este convins că partenerii săi de afaceri din zona asiatică vor fi atraşi de potenţialul oferit de Centrul Expoziţional de la Călimăneşti (Seaca) de a pătrunde cu mărfuri şi componente pe piaţa Uniunii Europene. Conform planului său, pe care ni l-au descris destul de sumar autorităţile locale din staţiune, dar şi un vâlcean cu care este partener, afacerea se va dezvolta şi pe orizontală, cel puţin în asamblarea de componente fabricate în ţări precum China, Hong Kong, Taiwan, Coreea de Sud etc.
Mai puţin cunoscut este faptul că Ursescu are origini adânci în Vâlcea, străbunicii săi fiind pe vremuri nume grele din zona de sud a judeţului. Recent, şi-a descoperit plăcerea de a vizita locurile de unde-şi trage rădăcinile, nefiind exclus să găsească interes de afaceri şi în aceste zone. Vom reveni cu detalii legate de acest mănunt într-un reportaj la faţa locului pe care-l vom publica într-o ediţie viitoare.
La numai 47 de ani, Ursescu este deja un respectat om de afaceri, preşedinte al Camerei de Comerţ România – Hong Kong şi asociat al Fondului de investiţii EQUEST. Mai deţine singur sau asociat şi alte societăţi, cea mai cunoscută fiind Cubic Regard, unde este partener cu Vlad Cavarnali, şeful Biroului Urbanism şi Amenajare Teritorială din cadrul Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului la Consiliul Judeţean Ilfov şi inspector–şef la direcţia de urbanism a Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti.

Cap de pod spre Occident şi pentru industria IT asiatică

Eduard Ursescu are deja parteneriate strânse cu oameni de afaceri din Hong Kong şi Coreea de Sud. A vizitat de două ori centrul expoziţional înainte de a sta de vorbă cu autorităţile locale şi judeţene, care doresc să scape de povara cheltuielilor inutile cu întreţinerea Centrului, la mijlocul anului 2014 şi începutul anului curent.

“Domnul Ursescu va prelua efectiv locaţia în maxim două săptămâni. Chiria nu este nici mare, nici mică. Important este ceea ce doreşte să realizeze, anume un hub, termen de specialitate care se referă la concentrarea unor interese într-o anumită zonă. Călimăneşti-ul are un avantaj esenţial, se află în inima ţării, la o distanţă relativ mică de principalele autostrăzi ale ţării. În primă fază, vor fi create minim 100 – 150 locuri de muncă, dar în câţiva ani afacerea se va dezvolta şi pe orizontală. Nu cred că Ursescu şi partenerii săi se vor limita doar la zona de retail a comerţului cu produse aduse în orientul îndepărtat. Cred că zona va atrage investitori şi în mici societăţi ce vor asambla componente de IT fabricate în zona asiatică pentru a intra pe piaţa UE fără taxe suplimentare”, ne-a declarat, cu rugămintea de a-i păstra identitatea anonimă, pentru moment, un participant la perfectarea tranzacţiei dintre Primăria Călimăneşti şi şi societatea lui Eduard Ursescu.

Centrul de la Călimăneşti, al doilea ca mărime din ţară, după Romexpo

Centrul Expoziţional din Călimăneşti are 55.000 de metri pătraţi şi este al doilea ca mărime din ţară, după Romexpo.
Gândit ca o platformă de promovare şi dezvoltare pentru regiunea Oltenia, vestul Munteniei şi sudul Transilvaniei, Oltexpo a fost inaugurat în 2010. Ansamblul a costat nu mai puţin de 12 milioane de euro din fonduri Phare. La finele anului 2014, Centrul de la Seaca înregistra pierderi în valoare de 366.000 de lei, mai mult de jumătate din sumă, respectiv 198.000 de lei, reprezentând taxe şi impozite datorate Consiliului Local Călimăneşti, pentru terenuri şi clădiri.
Miercuri, 17 iunie, Consiliul Local Călimăneşti a semnat contractul de concesionare pe 5 (cinci) ani cu reprezentanţii unui consorţiu chinez ce vrea, potrivit autorităţilor locale, să expună aici şi să comercializeze marfă produsă în China şi Coreea de Sud.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...