Sport

Fotbal, Liga a IV-a, baraj

Flacăra Horezu ratează promovarea şi se destramă!

Deşi părea favorită după remiza albă din manşa tur, Flacăra Horezu a pierdut sâmbătă, în Treapt, returul barajului de promovare în Liga a III-a, 1-2 cu Cisnădie.

Cu punctaj maxim în modesta Liga a IV-a Vâlcea, campioana Vâlcii, Flacăra Horezu, a clacat exact în jocul decisiv, returul barajului de promovare. Flacăra avea o şansă uriaşă de a promova, după ce revenise de la Cisnădie cu un rezultat favorabil, 0-0. Peste 1.500 de spectatori s-au înghesuit sâmbătă, în Treapt, pentru a susţine Flacăra în cel mai important meci al sezonului, decisiv pentru promovare.
Primul sfert de oră a fost însă un adevărat coşmar pentru defensiva vâlcenilor. Sibienii dau primul avertisment în minutul 2, când centrarea lui Neguţ este deviată de portarul D. Popescu în transversală. În minutul 4, defensiva Flacărei a fost din nou uşor depăşită, mingea ajunge cu noroc la Petrescu, care trage plasat, din 12 metri, deschizând scorul, iar misiunea gazdelor devenea una complicată.


Sibienii au făcut ravagii pe benzi şi în minutul 11, Marinescu a salvat de pe linia porţii reluarea lui Petrescu. În minutul 26, Flacăra a revenit în joc după o acţiune a lui Stănică, la care arbitrul reşiţean Dorin Voina a dictat cu uşurinţă penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de I. Vladu şi în oraşul olarilor speranţele de promovare au reînviat.
În minutul 33, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Bâră, complet nemarcat în centrul careului, i-a adus din nou în avantaj pe sibieni. Flacăra putea egala în finalul reprizei, dar portarul Zăvoi a salvat şutul lui Milosteanu.
În repriza secundă, Flacăra a jucat mai bine, însă Cisnădie s-a apărat exact şi şi-a conservat avantajul. Stănică a mai avut o ocazie uriaşă, în minutul 55, când a tras în blocaj. În replică, Nasta a mai avut o ocazie mare pentru oaspeţi. Apoi, Milosteanu a reluat cu capul, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta sibiană.

R. Nistor a condus atacurile Flacărei, mingea a ajuns des pe benzi, la Georgescu şi Stănică, cei trei fiind cei mai buni jucători ai campioanei din Vâlcea. M. Popescu a avut ultima şansă de egalare, în minutul 77, dar a tras pe lângă din poziţie bună. În final, Flacăra nu a mai reuşit să pună în pericol poarta oaspeţilor.

Flacăra Horezu-Măgura Cisnădie 1-2 (1-1)

Stadion Treapt, spectatori 1.500
Marcatori: I. Vladu (26 - penalty) / I. Petrescu (4), Bâră (33)

Flacăra: D. Popescu- C. Nistor, I. Vladu, M. Popescu, Onofrei - Marinescu, Roncea, R. Nistor - Stănică (Nica), Milosteanu (Ciortan), Georgescu. Antrenor Vasile Ilinca

Măgura: Zăvoi - Al. Barbu, Natea, Băra, Gombar (Rogozan) - Beza, Tătar – I. Simion (Greavu), Petrescu, Nasta (Bucur) - Neguţ. Antrenor Ioan Luca

Arbitri: Dorin Voina (Reşiţa) – Andrei Chiţoiu, Cristian Drăguţ (ambii din Timişoara).

Fluierul final a consfinţit victoria meritată a Măgurei, scor 2-1, care a sărbătorit promovarea, după 0-0 în tur. ”Eram ferm convins că Flacăra va risca şi îi vom prinde pe contraatac, am speculat spaţiile, am avut situaţii multe”, a spus după meci antrenorul sibienilor, Ioan Luca.

Pentru Flacăra este al doilea baraj consecutiv ratat, o nouă şansă enormă irosită, cu care, probabil, Horezu nu se va mai întâlni prea curând. Dezamăgirea din Treapt este mare, iar primarul Ilie Fîrtat a anunţat, la final, plecarea antrenorului Ilinca şi a majorităţii jucătorilor, urmând o reconstrucţie a echipei cu juniorii din pepinieră.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...