Actualitate

Eurogara Craiova, în stare de faliment

Investiţia de 4,5 milioane de euro a dat faţă nouă, dar nu şi viaţă staţiei CF

Mult lăudata investiţie în gara Craiova pare a fi una fără rezultate. În afara faptului că principala poartă de intrare în oraş a căpătat un aspect nou, nimic nu s-a schimbat din punct de vedere economic. Spaţii închise, un etaj 1 aproape pustiu, la parter un chioşc de ziare şi... cam atât.

Probabil că atunci când au gândit modernizarea gării Craiova, investitorii credeau că vor descoperi un “El Dorado” în inima Olteniei. N-a fost să fie aşa, pentru că staţia de cale ferată în care s-au investit peste 4,5 milioane de euro are acum un aspect sinistru. Etajul 1 este în permanenţă pustiu şi mulţi comercianţi au tras deja obloanele. O frizerie, o farmacie şi un spaţiu cu produse cosmetice au închis deja afacerea. Un alt spaţiu de unde poţi cumpăra sandvişuri are marfă de vreo câteva sute de lei şi, probabil, nu va mai rezista mult. Barul Expres este în permanenţă pustiu. Nici la parter lucrurile nu stau prea bine. Un butic cu ziare, suc, apă minerală este singurul spaţiu comercial în care mai intră călătorii. Asta în ciuda faptului că, în momentul în care lucrările de execuţie erau aproape de finalizare, cei din conducerea Gării Craiova se arătau extrem de optimişti în privinţa viitorului economic al investiţiei. „Zeci de agenţi economici s-au interesat deja cum pot să închirieze. Vom avea multe spaţii, iar chiria pleacă de la 20 de euro metrul pătrat. Contractele de închiriere se pot face pe maxim trei ani”, declara la vremea respectivă Gheorghe Boruntea, şeful Direcţiei Tehnice a Regionalei CFR Infrastructură. Mai mult, la nivel central s-a încercat negocierea cu un lanţ de magazine de tip fast-food, însă tratativele au eşuat. „Încercăm să închiriem aceste spaţii din septembrie 2009, de când le-am recepţionat de la constructor. Am contactat firme mari, precum McDonald’s sau KFC, dar ne-au transmis că nu intenţionează să-şi deschidă noi magazine în Craiova, pentru că nu au vad comercial. Gregory’s, o reţea grecească de restaurante tip fast-food, a fost în discuţii cu noi, dar au renunţat şi ei“, declara în urmă cu un an directorul Frăsinoi Victor, din cadrul Regionalei CFR Craiova. Gara din Bănie este a doua staţie CF modernizată în Oltenia. 7 milioane de euro a costat modernizarea gării din Drobeta Turnu Severin. Scenariul a fost unul asemănător cu cel de la Craiova. Trebuia terminată în trei ani, dar a fost finalizată în şase. A fost proiectată cu lifturi, dar nu au mai fost făcute pentru că nu au mai fost bani. Apoi nu putea fi dată în folosinţă pentru că era construită prea aproape de peron. Iar la inaugurare a devenit celebră doar pentru că pe panourile de afişaj au fost derulate imagini pornografice.

Termen de execuţie şi costul, dublate

În 2005, când demarau lucrările de renovare a Gării Craiova, constructorii se arătau extrem de optimişti. Licitaţia a fost câştigată de compania germană HF Wiebe Gmb&Co KG. Aceştia au subcontractat lucrarea societăţii Cavi Imexco SRL Craiova, condusă de liberalul Călin Viorel. De la 2, 3 milioane de euro, costul iniţial al proiectului şi doi ani termen de execuţie, s-a ajuns la o sumă aproape dublă, 4,5 milioane euro şi încă un an şi jumătate întârziere. Vina pentru depăşirea termenului de execuţie s-a datorat faptului că în structura de rezistenţă a clădirii au apărut probleme, fapt care a dus la modificarea proiectului iniţial.

"Încercăm să închiriem aceste spaţii din septembrie 2009, de când le-am recepţionat de la constructor. Am contactat firme mari, precum McDonald’s sau KFC, dar ne-au transmis că nu intenţionează să-şi deschidă noi magazine în Craiova, pentru că nu au vad comercial.", Frăsinoi Victor, din cadrul Regionalei CFR Craiova

Probleme pentru Cavi

Patronul societăţii craiovene care a derulat lucrările de renovare a Gării Craiova, Călin Viorel, a fost acuzat ca a produs o evaziune de aproape 2,8 milioane lei cu ocazia derulării a trei contracte, printre acestea numărându-se şi cel de modernizare a gării. Omul de afaceri a fost condamnat la trei ani de închisoare, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Printre primele gări din ţară

Staţia CFR Craiova a fost înfiinţată în urmă cu peste 130 de ani, pe 5 aprilie 1875, având atunci patru linii. În anii ‘60 s-a construit actuala clădire, la vremea aceea una dintre cel mai bine realizate construcţii feroviare din ţară din punct de vedere arhitectural. Clădirea Gării Craiova are opt etaje şi o suprafaţă de 13.653 de metri pătraţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...