Administraţie

Bătălie pe „oaia neagră„ a Primăriei Râmnicu Vâlcea

Viceprimarul Râmnicului vrea să stopeze cheltuirea banilor publici pe salariile foarte mari ale unor angajaţi neproductivi

Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea pune din nou tunurile pe societatea SC Pieţe Prest SA. Viceprimarul Ion Matei susţine că societatea subordonată Primăriei înghite foarte mulţi bani pentru un personal care în mare parte ar fi neproductiv. Vicele promite că se vor lua măsuri, prima urmând să se ia în maxim două săptămâni, atunci când va fi schimbat Consiliul de Administraţie.

Viceprimarul Râmnicului, Ion Matei, s-a declarat extrem de nemulţumit de faptul că societatea subordonată Primăriei, SC Pieţe Prest SA, ar avea un excedent de personal şi că fondul de salarii pe fiecare lună ar fi de 600.000 de lei. Matei susţine că în maxim două săptămâni va avea loc şi prima schimbare la Consiliul de Administraţie al societăţii, unde Consiliul Local este acţionar unic. „La prima vedere, lucrurile nu stau tocmai bine. Acolo este un excedent de personal, mai ales pe funcţiile de conducere, funcţiile neproductive, în sensul că din 400 de angajaţi, 158 sunt neproductivi, adică birocraţi, şi 234 personal productiv. Există nemulţumiri în ceea ce priveşte excesul de personal de acolo. Sunt foarte mulţi şefi, rude etc şi exced conduitei, mai ales în ceea ce priveşte banul public. Dacă ar fi o societate privată, nu ar fi problemă”, a declarat viceprimarul Râmnicului.

Angajaţii Pieţe Prest încasează lefuri mai mari decât specialiştii din Primărie

"Domnul Ion Matei a făcut parte trei ani din AGA şi nu a constatat că era prea mult personal.Trebuie discutat într-un alt context.", Rozin Ceauşescu, director Pieţe Prest

Ion Matei susţine că cel mai îngrijorător aspect este faptul că, lunar, se duc foarte mulţi bani pe salarii. Mai mult decât atât, Ion Matei mărturiseşte că unii angajaţi ai societăţii câştigă mult mai bine decât specialiştii din Primărie. „S-au dus foarte mulţi bani pe salarii, care oricum sunt cu mult mai mari decât ale unui specialist din Primărie. Acest lucru îi nemulţumeşte pe cei din Primărie. Este un lucru care ne îngrijorează. Sunt multe lucruri de făcut acolo, le vom îndrepta imediat ce vom instala noua conducere, noul Consiliul de Administraţie”, adaugă Matei.

Ceauşescu: „Personalul este subdimensionat”

Totuşi, în urmă cu aproximativ o lună, primarul Emilian Frâncu declara public că a apelat la serviciile unei alte firme pentru a salubriza oraşul, din cauză că Pieţe Prest nu ar avea suficient personal pentru o acţiune de asemenea tip. Societatea Pieţe Prest are în administrare curăţenia stradală, parcările, întreţinerea parcurilor şi ştrandurilor, administrarea Grădiniii Zoologice, a pieţelor şi a cimitirelor. Directorul Pieţe Prest ţine însă să îl contrazică pe vicele Râmnicului, declarând fără nicio ezitare că societatea nu are la ora actuală suficient personal. Acesta explică faptul că mulţi dintre angajaţi sunt asimilaţi ca personal TESA, ceea ce este total greşit. „Domnul Ion Matei a făcut parte trei ani din AGA şi nu a constatat că era prea mult personal. Trebuie discutat într-un alt context. Schimbarea CA nu este o urmare a faptului că avem prea mulţi angajaţi, aşa este normal. Avem 400 de angajaţi, personalul este destul de fluctuant, au mai fost nişte demisii ale celor de la salubritate, dar în organigramă sunt trecuţi 400. Nu am aprobat-o noi, ci CL, deci nu este un abuz din partea noastră. În ceea ce priveşte personalul, el nu este foarte mare. Societatea Pieţe Prest nu este subvenţionată de Primărie, ne autofinanţăm, chiar dacă avem contracte cu Primăria pentru anumite servicii. Personalul este subdimensionat, chiar dacă poate părea că mulţi angajaţi sunt asimilaţi cu personal TESA, ceea ce e greşit. Pieţe Prest plăteşte impozite, TVA. Nu mi-am făcut prea multe probleme atunci când am auzit aceste declaraţii, fiecare acuzaţie poate fi demontată”, precizează Rozin Ceauşescu, directorul Pieţe Prest.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...