Administraţie

Pasajul Tudor Vladimirescu, blochează strada către gara Râmnicu Vâlcea

Treabă sută la sută românească, dar pe bani europeni. Se întâmplă în Râmnicu Vâlcea, unde autorităţile au decis să construiască un pasaj suprateran peste calea ferată care însă blochează o stradă, fiind cu peste 20 de metri mai lung decât prevede proiectul. Valoarea lucrării se ridică la aproximativ 30 de milioane de lei, fonduri europene.

Proiectantul a pregătit pentru fiecare edil proiectul pasajului

Actualii edili susţin că proiectul pentru realizarea pasajului pe care l-au primit era cu vreo 25 de metri mai scurt decât va fi acesta în realitate, iar ei au constatat asta abia după ce s-au făcut măsurătorile la faţa locului. În condiţiile în care proiectul nu va fi modificat, strada Maior V. Popescu din Râmnicu Vâlcea, cea care face legătura cu gara, riscă să fie blocată după construirea pasajului suprateran care se construieşte peste calea ferată. „Am descoperit această greşeală după ce am făcut măsurători în teren cu un aparat performant. Este adevărat că se specifica în proiect că pasajul se va întinde până la intersecţia Bulvardului T. Vladimirescu cu strada V. Popescu, dar în teren erau cu 25 de metri mai mult, ceea ce ar presupune că pasajul, potrivit datelor tehnice, va bloca strada Maior V. Popescu. Noi am convocat toţi factorii de răspundere, cei care au conlucrat la acest proiect şi proiectantul au spus că nu este nicio problemă, că de fapt au şi alte planşe care de fapt sunt diferite de cele pe care le avem noi şi, în final, şi din punct de vedere financiar, chestiunea va fi suportată în această valoare care s-a aprobat”, spune Tudor Şindrilaru, consilierul primarului Emilian Frâncu. În fond, după mai multe discuţii, s-a ajuns la concluzia că strada care duce la gară trebuie şi ea înălţată cu aproximativ 40 de centimetri, pentru ca ea să poată fi utilizată în continuare.

Echipa lui Frâncu ar fi ales un pasaj subteran

Actualii edili susţin că proiectul pentru realizarea pasajului pe care l-au primit era cu vreo 25 de metri mai scurt decât va fi acesta în realitate, iar ei au constatat asta abia după ce s-au făcut măsurătorile la faţa locului.

Noua administraţie locală nu este deloc mulţumită de soluţia aleasă pentru a scăpa de problemele de circulaţie de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. Ar fi preferat un pasaj subteran, dar acum nu au decât să continue lucrarea aşa cum şi-au imaginat-o vechii edili care le-au lăsat însă o serie de probleme tehnice care vor afecta pe viitor traficul în municipiu. Proiectul, care pare făcut în mare grabă, nu prevede ce se va întâmpla cu reţelele care sunt în zonă. N-a fost luat în calcul faptul că nu există loc pentru organizarea de şantier şi că acesta trebuie făcut pe terenul CFR, care le cere bani, sau că nu există un studiu de trafic în zonă. În plus, din ceea ce se anunţa cu surle şi trâmbiţe a fi un pasaj suprateran modern, cu lifturi şi bretele de circulaţie care să facă din el un pod de comunicaţie între nordul şi sudul oraşului, s-a ajuns la un simplu pod peste calea ferată. „Dintr-o investiţie care se numea pasaj, s-a ajuns să se construiască un pod peste calea ferată, nemaifiind prevăzute bretele de circulaţie care să permită circulaţia autovehiculelor în zone precum cartierul Nord şi Ostroveni. Să închizi un bulevard fără să te intereseze ce se întâmplă cu traficul în zonă este inacceptabil... Noi am fi ales soluţia realizării unui pasaj subteran. Şi documentaţia pentru pasajul suprateran este cu siguranţă mult mai scumpă decăt dacă s-ar fi ales subtraversarea, pentru că s-a constatat că şi terenul este mai slab, iar în proiect s-au prevăzut nişte piloni foraţi de adâncime, ceea ce face ca aceste costuri ale sistemului de fondare să fie foarte mari. Dacă s-ar fi făcut o subtraversare, chiar şi în condiţiile de protecţie împotriva apelor subterane, valoarea ar fi fost cel puţin de două ori mai mică”, a mai precizat consilierul Tudor Şindrilaru.

Foştii edili spun că aşa se fac proiectele

Vina că pasajul e mai lung decât proiectul aparţine proiectantului, spun autorităţile, iar acum, pentru a realiza o lucrare utilă, vor trebui întocmite noi proiecte. Vechii edili însă sunt optimişti, dacă vor fi urmate planurile, până la anul, în iulie, se va putea circula fără probleme pe acest pasaj. „Mai sunt inadvertenţe, se întâmplă adesea ca un proiect să nu corespundă în realitate cu ce găsim în teren, dar aici apare capacitatea fiecărui edil să depăşească aceste situaţii. Sunt situaţii cu care ne confruntăm adesea. Dacă ştiu ce să facă, le rezolvă!”, spune Cosmin Constantinescu, fost viceprimar al Râmnicului. Contractul pentru realizarea acestui pasaj s-a semnat în luna aprilie a acestui an, câştigătoare fiind firma din Timiş, SC Confort SA. Lucrările au început însă în iunie, cu câteva zile înainte de alegerile locale, firma timişoreană angajându-se să realizeze în 12 luni 459 metri de cale rutieră, din care 294 pasaj, cu o lăţime de 17,8 m şi 10 deschideri. Pasajul propriu-zis ar urma să măsoare 20 de metri liniari, va avea patru benzi, cu parapet despărţitor pe cele două sensuri de mers, pasarelă pietonală deasupra căii ferate, mai multe scări de acces şi pe o parte şi pe cealaltă şi lift de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru persoane cu bagaje voluminoase.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...