Politică

Mario Ovidiu Oprea: Am votat pentru aprobarea cererii de încuviintare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova

Atacul major asupra Justiţiei din România este un episod dintr-o campanie PSD pro-corupţie, însă, evident, cortina trebuie să se dea la o parte. Protejarea acoliţilor lui Ponta, gen Şova, folosind instituţia Senatului reprezintă în primul rând dorinţa PSD de a amputa legile anticorupţie şi apoi un grav abuz de care m-am delimitat vertical, ca în orice altă situaţie similară.
"Blocarea cererilor organelor de anchetă a devenit obligatorie, se pare, în fişa postului multor senatori, respingerea încuviinţării cererii de reţinere şi arestare a lui Dan Şova indicând clar „o modificare a conştiinţelor”. Întrucât mă confrunt cu un val de cetăţeni olteni nedumeriţi în privinţa modului în care cei şase senatori doljeni şi-au exprimat votul, vreau să fac public următoarele precizări: Respect opinia celor care m-au trimis în Parlament şi detest orice formă de abuz, motiv pentru care am votat pentru aprobarea cererii de încuviintare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova, LA VEDERE, asumat şi cu o bărbăţie politică ce nu devine prezentă, ca în cazul acuzatului, atunci când, un posibil troc, îl menţine cu statutul de cetăţean cu privilegii.
La fel ca mine au votat şi colegii senatori Mircea Geoană şi Marinică Dincă. Întrucât nu mă pot pronunţa în privinţa votului dat de ceilalţi trei colegi senatori doljeni, care, evident, n-au fost la fel de transparenţi în privinţa alegerii lor, consider că ar fi de bun simţ să precizeze singuri dacă au votat pentru sau împotriva cererii emise de DNA. Mitul parlamentarilor care ies la rampă doar în situaţiile pe care şi le aleg trebuie dărâmat, întrucât alegătorii au dreptul să ştie oricând modul în care reprezentanţii lor evoluează pe scena politică, şi la bine, dar mai ales la greu", a declarat senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea.

Oprea: “PSD va face tot posibilul pentru a bloca această anchetă printr-un vot politic”

“Palatul Victoria nu trebuie să devină fortăreaţa în care se ascunde Victor Ponta, un premier care a uitat să arate că este bărbat, de teama a nu ajunge pe mâna Justiţiei. PSD poate să se sinucidă politic, dacă nu poate să renunţe la a mai face scut în jurul celor care au probleme cu legea, dar nu poate contrazice realitatea printr-o politică bazată pe minciună şi manipulare. Prin faptul că este incapabil să renunţe de bună voie la funcţia pe care o deţine, premierul se comportă ca si când ar fi în sevraj politic, amplificând odată cu starea lui o criză care afectează credibilitatea guvernului. PSD va face tot posibilul pentru a BLOCA această anchetă printr-un vot politic. Dacă Victor Ponta refuză să demisioneze, Parlamentul are şansa de a pune capăt acestei crize politice prin votarea moţiunii de cenzură a PNL. Prin ultimele sale declaraţii din spaţiul public, Ponta se contrazice singur. Deşi afirmă că nu se consideră o victimă, încearcă să se apere ruşinos din poziţia unui «sinistrat» care, din nou, atacă Justiţia, sugerând că în cazul său, ea acţionează din dorinţa de a-l elimina ca lider politic. În condiţiile actuale, Victor Ponta nu mai trebuie să dea explicaţii poporului, ci organelor de anchetă. Din respect pentru electoratul revoltat, dacă tot intenţionează să lupte, Ponta să o facă dintr-o poziţie corectă, demnă şi morală, nu din postura unui şef disperat, sfidător şi arogant, care se baricadează într-un palat. Ponta este un prim ministru bolnav de putere şi dacă vrea să vadă mulţimea de afară fericită şi aplaudând, atunci trebuie să-şi semneze demisia. Indiferent că după redactarea acesteia, Windows va anunţa schimbarea comenzii Copy-Paste cu Copy-Ponta, de astăzi susţin sloganul majorităţii din stradă care sună simplu şi inteligent: «Ponta.exe» ca răspuns la toate acuzaţiile prinvind falsul în inscrisuri sub semnatură privată (17 infracţiuni); complicitate la evaziune fiscală în formă continuată; spălarea banilor şi trei infracţiuni de conflict de interese. Solicit Parlamentului să votăm, nu să pontăm şi să aibă puterea de a-l contrazice argumentat pe domnul Victor Viorel care pe 15 septembrie 2012 spunea «Suntem un partid de fecioare»”, a mai declarat senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...