Administraţie

Centru socio-educativ, cu bani europeni, la Prundeni

50 de copii de comuna Prundeni ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate vor beneficia de asistenţă educaţională şi socială în cadrul unui centru realizat special pentru ei din bani europeni. Proiectul în cadrul căruia va fi realizat acest centru socio-educativ a fost lansat pe 2 iunie, partenerii Primăriei Prundeni în acest demers fiind Primăria Cumpăna din judeţul Constanţa şi Primăria Vînători-Neamţ din judeţul Neamţ.
Valoarea acestui proiect intitulat ”Centre socio - educative în comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), Vînători-Neamţ (judeţul Neamţ) şi Prundeni (judeţul Vâlcea)” este de aproximativ 2,3 milioane de lei, din care aproximativ 2 milioane de lei contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene. În cadrul lui urmează să se realizeze trei centre socio-educative, câte unul în fiecare dintre cele trei comune partenere în proiect, destinate copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Aici, copiii vor beneficia de servicii integrate care să îi determine să frecventeze şcoala, dar şi să îşi îmbunătăţească performanţele şcolare. Grupul ţintă este format din 238 de copii în situaţii de risc (3-15 ani), 20 de părinţi ai copiilor beneficiari, tutori sau membri ai familiilor lărgite (rude până la gradul IV), 15 cadre didactice, precum şi membrii comunităţilor în cadrul cărora se implementează proiectul.
La Prundeni, 50 de copii, dintre care cinci de etnie romă, vor beneficia de serviciile acestui centru. Acesta va fi realizat într-un spaţiu deja amenajat şi dotat corespunzător, pus la dispoziţie de Primăria Prundeni, atât pe perioada desfăşurării proiectului, februarie 2015 – aprilie 2016, dar şi în următorii cinci ani după încheierea lui.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...