Actualitate

Scandalul „Sexy-Directoarea” clatină scaunul prefectului de Mehedinţi

Din servilism politic, ISJ Mehedinţi a numit-o director al Liceului Pedagogic din Dr. Tr. Severin pe fiica prefectului Nicolae Drăghiea, protagonistă în emisiuni deocheate

Irina Drăghiea, în vârstă de 31 de ani, s-a remarcat ca vedetă de televiziune în show-ul „Burlacul”, unde a fost văzută de o ţară întreagă în ipostaze nepotrivite cu statutul de cadru didactic. Din acest motiv, dar şi din cauza faptului că nu are pregătirea necesară pentru o astfel de funcţie, cadrele didactice de la Liceul Pedagogic au protestat împotriva acestei numiri pur politice. În final, dreptatea a triumfat, căci Sexy-Burlăciţa a demisionat.

Irina Drăghiea, fiica prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a reuşit performanţa de a fi director doar pentru câteva ore la Liceul Pedagogic din Drobeta Turnu Severin. Ulterior, la presiunea mass-media, a profesorilor de la prestigioasa unitate de învăţământ, dar şi la „recomandarea” ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, fata lu’ tata şi-a dat demisia. Toate acestea s-au petrecut la sfârşitul săptămânii trecute. Protagonistă a show-ului de televiziune „Burlacul”, în care a pozat în ipostaze nepotrivite cu statutul de dascăl şi de director de şcoală, Irina Drăghiea nu a fost acceptată ca director de cadrele didactice care predau în această şcoală. Mai mulţi profesori au înaintat o petiţie semnată la Ministerul Educaţiei prin care au spus că fiica prefectului nu este nici măcar titulară la Liceul Pedagogic şi că aici există multe cadre cu prestanţă şi pregătire care ar merita acest post.
Vinovat de tot acest scandal pare să fie inspectorul şcolar general Marian Şuţă, proaspăt uns în această funcţie de către prefectul Nicolae Drăghiea. Cel mai probabil din slugărnicie, Şuţă a dorit să-i mulţumească într-un fel prefectului pentru funcţia dată. Şi cum putea face mai bine acest lucru decât să-i propulseze fata directoare de liceu pedagogic. Fată care era titulară pe limba română la şcoala din comuna Rogova.
Surse demne de încredere ne-au spus că, chiar dacă neagă orice implicare, şi prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, are o bilă neagră. Bilă care înseamnă că la cea mai mică abatere va fi înlocuit din funcţie. În pofida insistenţelor noastre, prefectul Nicolae Drăghiea a fost de negăsit la telefon.

Fiica prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a reuşit performanţa de a fi director doar pentru câteva ore la Liceul Pedagogic din Drobeta Turnu Severin.

Nepotismul a fost taxat de corpul profesoral

Mai mulţi profesori ai Liceului Pedagogic din Severin au cerut Ministerului Educaţiei să retragă numirea în funcţia de director al liceului a fiicei prefectului de Mehedinţi. Motivele sunt mai multe. „Noi, cadrele didactice o asigurăm pe colega noastră Laura Butaru - fostul director al liceului, de toată preţuirea. Irina Drăghiea nici măcar nu este titulară în şcoala noastră”, a declarat Cristina Şulţ, cadru didactic la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja”. „Am văzut şi o emisiune împreună cu copilul meu, el era încântat, eu, fiind mai bătrână, mai de modă veche, nu eram încântată. Lucrez de 40 de ani în această şcoală, timp în care au fost schimbaţi mulţi directori, dar nu am mai întâlnit o asemenea situaţie: să-l feliciţi pe director, să-i spui că îmi pare rău, să o pupi şi să-i înmânezi o demitere. Probabil aşa este civilizat şi aşa trebuie făcut schimbul de putere. Faptul că noul director este fiica prefectului este problema dânsei. Dacă e fiica prefectului n-o să rămână fără funcţie, că e fiica prefectului. Colegii mei sunt de părere că avem aici multe cadre didactice cu vechime care puteau ocupau această funcţie”, a spus Bogdan Eugenia, secretara liceului. Irina, fiica prefectului, este divorţată şi are o fetiţă. Ea este profesoară de limba română şi este titulară la şcoala din comuna Rogova, judeţul Mehedinţi. Despre faptul că a participat la emisiunea „Burlacul”, Irina Drăghiea a declarat că „viaţa mea personală mă priveşte”. Cât despre cariera de manager de şcoală ea a spus că are planuri mari, vorbind despre acestea doar în câteva fraze şablon, probabil dictate de un specialist în PR. „Vreau să fac unitatea să fie cât mai dezvoltată, să fie un management competitiv şi să fac o echipă cât mai bună cu colegii de aici”, a declarat Irina Drăghiea.
Inspectorul şcolar general, Marian Şuţă, cel care a numit-o în funcţie, a declarat că nu a ştiut despre participarea Irinei la emisiunea „Burlacul”: „Asta nu ştiam, o să analizăm această situaţie, dar în ceea ce priveşte calităţile de manager rămâne de văzut. Oricare dintre noi la un moment dat a fost la început. Vă spun la modul cel mai sincer că nu am ştiut că a participat la această emsiune. Dacă este aşa o să mă informez despre ce este vorba. Am auzit de această emisiune, dar nu am privit-o niciodată. Nu am avut nici timpul necesar şi nici nu mă interesează astfel de emisiuni. Mă voi interesa şi voi lua o decizie în consecinţă”, a spus inspectorul şcolar general Marian Şuţă. După ce cazul a devenit public şi pe televiziunile centrale, iar ministrul Ecaterina Andronescu a „recomandat” că fiica prefectului nu trebuia numită directoare, Irina Drăghiea a înţeles mesajul şi a demisionat. Urmează să vedem ce funcţie va primi odrasla prefectului, care nu poate rămâne în ruptul capului simplă profesoară în mediul rural, ţinând cont de faptul că are susţinere politică din plin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...